Vrouw overvallen in woning


Gepubliceerd op

LOCHEM – In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 januari is een 50-jarige vrouw in haar appartement aan de Blauwe Torenstraat in Lochem overvallen door twee onbekende daders. Voor zover bekend zijn de daders er zonder buit vandoor gegaan.

De vrouw schrok rond 00.20 uur wakker en werd ineens geconfronteerd met twee mannen in haar slaapkamer die geld eisten en haar vastpakten. Er ontstond een worsteling met de daders waarbij de vrouw lichtgewond raakte en ondermeer een wond aan haar hoofd opliep. Ook gilde ze hard, waarna de daders er vandoor gingen, via het balkon. De balkondeur bleek geforceerd te zijn. De vrouw belde meteen met de politie, die direct ter plaatse kwam. De daders zijn niet meer gevonden.

Signalement
De twee mannen droegen allebei donkere kleding en hadden hun gezichten bedekt. Een van hen is ongeveer 1.85m lang, heeft een slank postuur en volgens de vrouw opvallend lange benen. Ze schatte hem op ongeveer 20 jaar oud. De andere dader is een stuk kleiner en vermoedelijk ook jonger. Deze jongen of man schatte de vrouw niet ouder dan 18 en is klein van stuk; ongeveer 1.60m, met een slank postuur.

Tips?

Heeft u afgelopen nacht aan of rondom de Blauwe Torenstraat personen gezien die zich verdacht gedroegen? Of wellicht personen op een balkon zien staan rond het tijdstip van deze inbraak/overval? Of denkt u op basis van het signalement te weten wie de daders kunnen zijn? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844 of geef anoniem een tip door via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).