VVN organiseert opfriscursus voor senioren


BERKELLAND – Veilig Verkeer Nederland organiseert op 18 oktober en 29 november in Neede opfriscursussen voor senioren. In het Noaberhoes VV Lochuizen krijgen deelnemers onder leiding van een gecertificeerde voorlichter de nodige verkeerslessen. Aanleiding zijn nieuwe verkeersregels die de afgelopen jaren hun intreden hebben gedaan, zoals de turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. Deelnemende 65-plussers kunnen tijdens de cursus vragen stellen en ook is er ruimte voor het delen van eigen ervaringen en onzekerheden. Het doel van de opfriscursus is dat ook Berkellandse senioren met een gerust gevoel aan het verkeer deelnemen. Deelname aan de opfriscursus is gratis en aanmelden kan via steunpuntoost@vvn.nl.

Naar mate de jaren verstrijken blijken senioren minder goed in staat om snel te anticiperen. Daarnaast geldt dat het wegennetwerk steeds drukker wordt, de afleiding van medeweggebruikers toeneemt en nieuwe verkeersregels hun intreden doen. Senioren voelen zich hierdoor in toenemende mate onzeker in het verkeer. Veilig Verkeer Nederland wil dat iedereen veilig over straat gaat en organiseert daarom speciaal voor senioren opfriscursussen.

Senioren spijkeren verkeerskennis bij
De VVN Opfriscursus in Neede bestaat uit twee middagen en duren telkens twee uur. De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Er is ook de mogelijkheid voor deelnemers om zich aansluitend aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. Hiervoor wordt een eenmalige eigen bijdrage van 10 euro gevraagd. Meer informatie hierover volgt tijdens de opfriscursus. Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert Veilig Verkeer Nederland Berkellandse senioren om niet te wachten met aanmelden.

Details opfriscursus Almelo
Evenement: VVN Opfriscursus<
Deelnemers: Inwoners Berkelland / 65-plussers
Datum: 18 oktober en 29 november
Duur: 13:00 tot 15:00 uur
Locatie: Noaberhoes V.V. Lochuizen, Diepenheimseweg 32a in Neede

Kosten deelname: gratis (excl. praktijkrit á 10 euro / indien gewenst)
Deelnemers worden geacht beide cursusdagen aanwezig te zijn.

Aanmelden opfriscursus
Geïnteresseerden in de opfriscursus kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. Opfriscursus Berkelland. Binnen de e-mail vermelden deelnemers hun naam, adresgegevens, geboortedatum en telefoonnummer. Senioren die meer informatie willen of zich per telefoon willen aanmelden, kunnen bellen naar 0575 – 510 144. Deelnemers ontvangen één week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief.

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.