Wandeling: Bossen, Beken en Havezaten


REKKEN – De afdeling IVN en het KNNV Oost-Achterhoek organiseren samen de wandeling “Bossen, Beken en Havezaten” . De wandeling vindt plaats op zondag 19 april. We vertrekken om 14.00 uur. Startplaats Parkeerplaats sportpark Rekkenseweg 19, 7157 BL te Rekken (Zuid). Volg eventueel de IVN borden.

De omgeving van Rekken is rijk aan prachtige landschappen, en Havezaten die gelegen zijn rond beken en ren De Berkel. De omgeving van de Berkel wordt als een natuurgebied beheerd en heeft bijzondere natuurwaarden. Zo komen we over paadjes langs deze rivier maar ook door de oud Rekken met haar beken en Havezaten

Door deze landschapswaarden zullen we ook in de velden weidevogels aantreffen zoals waarschijnlijk de wulp, kieviet, grutto en andere weidevogels maar ook de boompiper en mogelijk de grasmus. Enkele bijzonder planten zijn o.m. ontluikend zevenblad, een eetbare plan die je net als brandnetels kun verwerken in sla. Een prachtig afwisselend gebied met veel variatie in landschappen, vegetatie en vogelsoorten.

Het wordt aanbevolen om stevig schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen. De wandeling is gratis, al is een vrije gift altijd welkom.

Informatie over excursies: André Hendriks 0544-352043.