Wonen in Beltrum: Prinsheerlijk!


BELTRUM – Onlangs sprak prof.dr. Gert-Jan Hospers nog in Beltrum over Krimp in de regio en krimp in Beltrum. Krimp, niks geen krimp. Daar gaan we wat aandoen, besloten Prins Sander en Adjudant Richard. Uiteraard op ludieke wijze. Na een paar avonden brainstormen was het idee geboren: de Anti-Krimp Caravan.

Het in stand houden van de leefbaarheid van het dorp, daar gaat het volgend Gert-Jan Hospers om. Leefbaarheid als wapen tegen de krimp. De Anti Krimp Caravan, is het de “Caravan of Love”? Iedereen kan zich daar wel iets bij voorstellen. Wat gebeurt er allemaal in zo’n kleine caravan doorgaans op de camping…? Meer dan alleen maar eieren bakken zullen we maar zeggen. “Uiteraard verwijst onze caravan daar, met een knipoog, ook naar”, vertelt Adjudant Richard. “Maar onze caravan is meer dan dat. Onze caravan laat zien wat Beltrum in huis heeft. We hebben verenigingen, stichtingen en andere Beltrumse instanties gevraagd of zij zich op ludieke wijze willen presenteren in onze caravan. Zo wordt het dus meer een promotie-caravan die mensen vertelt dat ze er ‘alles’ aan moeten doen om krimp in Beltrum te beperken. Bevorder toerisme, zorg voor goede voorzieningen zodat mensen in Beltrum blijven wonen of zich er (weer) gaan vestigen. Laat zien wat je in huis hebt, is onze boodschap.”

De caravan staat gedurende de Carnvalsperiode op Mariaplein en is voor iedereen toegankelijk. “In de caravan is van alles te zien én misschien ook wel te doen”, lacht de Prins. “Mensen moeten vooral een kijkje komen nemen. En wellicht dat onze caravan dan ook een steentje bijdraagt aan de Krimp in Beltrum. Onze motto is immers niet voor niks: Et maakt ons echt niks uut, wej goat met jong en old voluut!”

Plaats van handeling: Mariaplein Beltrum
Datum: week 5 en 6

Advertenties