Workshop en expositie welkome aanvulling concert Achterhoeks Fanfare Orkest

WINTERSWIJK – Op zaterdag 9 juni geeft het projectorkest ‘Achterhoeks Fanfare Orkest’ (AFO) een concert in Theater De Storm, aanvang 20.30 uur. Daarnaast zijn er vele extra activiteiten om het concert heen gepland voor zowel jongeren als senioren. Muziek is de leidraad.

Foto expositie  
Op de dag van het concert wordt een expositie ingericht met historisch materiaal over de muziekverenigingen in Winterswijk en over de roemruchte geschiedenis rond de popmuziek in onze regio.
Naast dit archiefmateriaal, o.a. afkomstig van ECAL (Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers), wordt ook het projectorkest belicht. Tijdens een repetitie van het fanfareorkest in repetitieruimte ‘De Klephoorn’ zijn mooie foto’s gemaakt. Een selectie van deze foto’s wordt geëxposeerd op zaterdag 9 juni.

Workshop schilderen op 9 juni
Tevens worden enkele foto’s gebruikt tijdens een workshop schilderen voor senioren die op zaterdagmiddag 9 juni vanaf 15.00 uur zal worden gegeven in Theater De Storm. Dit gebeurt onder leiding van beeldend kunstenaar Ine Bolk van het Ateliertje die ook voor de materialen zorgt. De bedoeling is dat groepsfoto’s, gemaakt van de fanfare tijdens de repetitie, levensgroot worden geprojecteerd op doeken aan de wanden van de foyer van Theater De Storm. De foto’s worden dan uitgetekend op doek en ingekleurd. Iedereen die hieraan mee wil doen is van harte welkom. Hopelijk zijn er aan het eind van de middag enkele schilderijen van 2 x 2.50 meter te zien.

Opgeven
Aanmelden voor de workshop op zaterdag 9 juni kan bij Harry ten Brinke van Boogie Woogie/ Lang Leve Kunst Oost via telefoon; 0543 515569 of via email: harry@boogiewoogie.nl.

Opgeven kan t/m vrijdag 1 juni. De workshop kan doorgaan bij minimaal 6 aanmeldingen en er is een maximum van 16 personen. Deelname aan de activiteiten is gratis.