WW daalt in de Achterhoek in alle sectoren


In april is het aantal WW–uitkeringen in de Achterhoek met 300 afgenomen tot 6.600. Dat zijn er 4,3% minder dan een maand eerder, en ruim 18% minder dan in april 2016. De daling van de WW doet zich in nagenoeg alle sectoren voor. Dat komt door de algemene groei van de economie en wordt nog versterkt door meer seizoenswerk in sectoren zoals de bouw en de landbouw.

WW Achterhoek daalt sterker dan landelijk
De daling van vorige maand zet versterkt door in april. Eind april waren er in de Achterhoek 6.593 WW-uitkeringen. Dat betekent een daling van 4,3% ten opzichte van vorige maand. Vergeleken met een jaar eerder is de daling 18,5%. Daarmee blijft de daling van de WW in de Achterhoek beduidend gunstiger dan landelijk. Voor Nederland als geheel was de WW eind april 3,2% lager dan een maand eerder en 12,8% lager dan een jaar eerder.

Het WW-percentage van Gelderland ligt eind april op 4,3%, iets onder het landelijk gemiddelde van 4,5%. Het WW-percentage is het aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking.

Minder WW-uitkeringen in alle sectoren
In de Achterhoek is het aantal WW-uitkeringen in april in alle grotere sectoren afgenomen. Niet alleen ten opzichte van vorige maand, maar ook in vergelijking met een jaar geleden. Alle sectoren profiteren van de economische groei. Voor sommige sectoren, zoals de bouw en de landbouw, komt daar nog extra seizoenswerk bij. Dat versterkt in april de afname van het aantal WW-uitkeringen in die sectoren zelf, maar ook bij uitzendbedrijven. In de sector bouw was de afname in één maand tijd -10% , in de landbouw -8% en bij uitzendbedrijven -12%.