19 april 2024
Home » Groenlo » 14 medailles voor springgroep Rap en Snel

14 medailles voor springgroep Rap en Snel

200

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Afgelopen 3 zaterdagen hadden de senioren, junioren en jeugd springers (respectievelijk 6, 13 en 20 mei) hun jaarlijkse individuele springwedstrijden. Dit seizoen werd er niet alleen maar deelgenomen in de laagste niveaus C, D en E, dit seizoen durfden enkele springers zich ook te wagen aan het A en B niveau! De springgroep heeft in totaal 49 leden, hiervan namen 22 springers deel aan de individuele wedstrijden. In de drie weken hebben zij 14 medailles mee terug naar Groenlo genomen!

Iedereen heeft hard getraind voor deze wedstrijd en liet ten opzichte van afgelopen seizoen goede vooruitgang zien. Voor een aantal springers was dit zelfs de allereerste springwedstrijd. Voor hen was de spanning daarom extra groot, maar ze hebben de zenuwen goed onder controle kunnen houden. Op de volgende onderdelen hebben bijna alle springers deelgenomen: airtrack, airtumblingbaan, plank of plankoline kast, mini trampoline kast of pegasus en mini trampoline. Op de airtrack en de airtumblingbaan hebben ze allemaal meerdere elementen achter elkaar gesprongen. Zo krijg je een lange serie van verschillende elementen. Bijna iedereen heeft dit goed achter elkaar door gesprongen, waardoor er weinig punten in mindering zijn gebracht. Op de andere 3 onderdelen moeten drie verschillende sprongen getoond worden aan de jury.

Zaterdag 6 mei was het de beurt aan de senior springer Inez, door twee afmeldingen was zij nog maar de enige senior. Inez heeft het afgelopen jaar veel groei laten zien, waardoor ze nu ‘half in half uit’ en de schroef beheerst. Als krachtige springster lukte het haar ook de combinatie ‘arabier hurksalto achterover direct gevolgd door een hurksalto voorover’ te laten zien. Binnen een sterk deelnemersveld heeft ze zich heel goed staande gehouden. Extra complimenten voor Inez op het onderdeel plank kast, hier was een plank zonder veren aanwezig, wat springen extra lastig maakt. Toch heeft ze een bijna perfecte overslag aan de jury laten zien, dit toont veel kracht en zelfvertrouwen!

Zaterdag 13 juni mochten de junior springers zichzelf presenteren in Nunspeet. Mike, Suze, Pien, Linde, Tess, Lieke, Indy W., Marijn, Britt, Mirthe en Linda deden voor Rap en Snel mee. Net als bij de senioren was hier een sterk deelnemersveld, echter moesten sommige springers tegen 60 andere springers strijden! Dit was op het onderdeel ‘minitrampoline pegasus’, maar ook op het onderdeel ‘minitrampoline’ voor de springers die deelnamen in het B en C niveau. Bij alle springers vlogen de salto’s door de lucht, enkelen met een halve draai, zelfs drie springers die het element ‘schroef’ durfden te laten zien op het onderdeel minitrampoline. Bij het onderdeel airtrack waren sommige springers het zelfvertrouwen even kwijt. Een twijfel of er wel of geen flikflak gesprongen moest worden, waarna uiteindelijk de keuze is gevallen om het wel te laten zien. Dit leverde boven verwachting een mooie zilveren medaille voor Pien op. Ook Linda mocht drie keer met voor haar grote verbazing het podium betreden. De medailles zijn erg verdiend, zeker bij de minitrampoline waar de ‘hurksalto’ de afgelopen periode voor veel spanning heeft gezorgd, werd dit nu bekroond met een medaille. Linde was de derde dame die op het hoogste podium mocht bij het onderdeel plank kast. Door een goede ‘arabier’ te springen, liet ze de gehele concurrentie achter zich. Britt had ook geen medaille verwacht, maar toch stond ze op de derde plek bij plank-kast. Mike ging er met alle flair vandoor, maar liefst 4 medailles! Hij liet zien dat hij kon schroeven op de minitrampoline, half in half uit op de pegasus, perfecte streksalto’s en wat een kracht heeft hij. Dat beloofd nog veel voor de clubkampioenschappen, waar er veel minder regels zijn dan bij deze wedstrijden.

Zaterdag 20 mei reden de jongste springers uit de categorie jeugd helemaal naar Nunspeet. Hier vonden de individuele springwedstrijden plaats op verschillende onderdelen. Teus, Babette, Kim, Juliette, Fem, Indy G., Liz B., Sophie, Lotte en Liz R. waren de deelnemers voor Rap en Snel van deze dag. Voor iedereen die deel heeft genomen op het onderdeel plankoline kast zagen de sprongen er goed uit. Dit onderdeel hebben wij zelf niet tot onze beschikking in de trainingen en oefenen daarom altijd met een plank. Maar gelukkig veert de plankoline beter dan onze plank, waardoor alle sprongen goed werden uitgevoerd. De deelnemers hebben ook mooie sprongen laten zien met goede landingen bij het onderdeel mini trampoline. De meeste springers lieten hier al verschillende salto-vormen zien. Het grootste deel van de springers nam deel in het C-niveau waar zij tegen 77 andere springers moesten concurreren! Bij het onderdeel mini trampoline kast of mini trampoline pegasus. Van onze groep hebben de meesten alleen deelgenomen aan de mini trampoline kast, omdat ze qua niveau nog niet op de grote en brede pegasus mogen deelnemen. Op dit onderdeel heeft iedereen goede sprongen laten zien, echter aan de juiste ‘stick-it’ landing kan nog gewerkt worden tijdens de trainingen. Na een lange dag was het tijd voor de prijsuitreiking. Rap en Snel heeft maar liefst 4 medailles in de wacht gesleept! 1 medaille was voor Fem op plankoline kast, zelfs 3 medailles voor Teus op plankoline kast, airtumbling en airtrack.

Alle springers hebben goed hun best gedaan tijdens de wedstrijd en gaan nu weer hard oefenen tijdens de trainingen voor de clubkampioenschappen in Groenlo op 1 juli. De ochtend was voorbij en de prijsuitreiking stond op het programma. Omdat alle zes de springers nog nooit een districtswedstrijd hadden meegedaan, was er niets verwacht. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat ze het geweldig hadden gedaan, op alle vier de toestellen hebben ze een prijs gekregen! Een geweldige eerste plek op ‘minitrampoline kast’ en ook nog onverwachts op airtrack. In de uitslagen bleek later dat de andere teams waartegen ze moesten strijden niet aan de samenstellingseisen hebben voldaan. Na de twee keer goud, was er ook nog een keer zilver voor ‘plankoline kast’ en als kers op de taart ook nog brons voor het onderdeel ‘minitrampoline’.

De groepsspringwedstrijden zitten er voor dit seizoen weer op, alle springers gaan zich voorbereiden op de individuele wedstrijden in mei. Voor de senior springers is er in januari nog een wedstrijd.

Voor alle individuele uitslagen zie www.rapensnel.nl