25 april 2024
Home » Groenlo » 150e speelster sv Grol

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO -‘Ik krijg het steeds warmer,’ zucht ze als het een beetje druk om haar heen wordt in het sportcafé Den Elshof. Lotte klein Tanck (7) is het middelpunt van belangstelling deze maandagavond. Ze is namelijk het 150e spelende meisjeslid binnen sv Grol. Een heuglijk feit om bij stil te staan vond men bij sv Grol. Vandaar dat vader, moeder, zusje Tessa, en beide opa’s mee mochten komen om er bij aanwezig te zijn als Lotte in het zonnetje wordt gezet door Diana Nijland, voorzitster van het jeugdbestuur, met ondermeer meisjesvoetbal in haar ‘portefeuille.’ ‘Lotte wij zijn bij Grol erg blij dat we jou mogen verwelkomen als het 150e voetballende meisje binnen onze vereniging,’begint ze. ‘We hebben dan ook enkele cadeautjes voor jou meegebracht die we jou dan ook graag willen overhandigen.’ Lotte voelt zich heel even heel erg jarig en is blij als ze ziet dat ze paar blauwe Grol-voetbal-kousen krijgt aangeboden, maar ook een Grol-jack, compleet met logo. Natuurlijk moet het direct aangepast worden. Dan tijd voor enkele vragen voor het feestvarken. Ze blijkt uit een voetballoos gezin te komen. Wat vindt ze dan zo leuk aan voetbal? ‘Wedstrijden tegen elkaar spelen vind ik leuk. Dat is best wel spannend want je weet nooit wie er wint.‘ Extra leuk voor Lotte is het dat een vriendinnetje van haar ook bij sv Grol speelt. ‘Dat is Nicki Meusert. Zij zit in Grol F9. Ik zit nu nog in F6.’ Ze vertelt nog even dat haar favoriete club FC Twente is. Een favoriete speler van de Enschedese club kan ze zo snel niet opnoemen.

As beide opa’s, Bennie klein Tanck en Henk Palm vertellen dat ze ook beiden hebben gevoetbald, moet de proef op de som genomen worden natuurlijk. Er wordt een bal geregeld en beide opa’’s gaan mee naar veld 1 om een paar balletjes met hun kleindochter te trappen. ‘Ik heb jarenlang bij Grol gevoetbald,’ kijkt opa Bennie terug. ‘In Grol 1, 2, 3, maar het langste in Grol 4. Een mooie tijd. Jammer dat ik met mijn knieën kreeg. Toen moest ik wel stoppen.’ Hij geniet zichtbaar dat zijn kleindochter nu ook voetbalt. ‘Opa probeert me de schaar te leren,’ vertelt Lotte over de oefenpotjes met hem. Als opa Henk vertelt dat hij ook gevoetbald heeft, bij Be Quick Zutphen gelooft Lotte hem niet. Iedereen lacht. Opa het hardst. ‘Echt waar Lotte. Opa heeft echt gevoetbald.’ Lotte schudt haar hoofd. Trots poseren beide opa’s met Lotte tussen hen in.