Home » Sport » 1e Internationaal Marveld Voetbalcoach Symposium

1e Internationaal Marveld Voetbalcoach Symposium

125

GROENLO – Voor het eerst in de historie wordt er naast het Internationale Marveldtoernooi ook een Voetbalcoach Symposium georganiseerd. Het symposium is bedoeld voor trainers en coaches uit geheel Nederland om hun kennis bij te spijkeren en verder voor iedereen die geïnteresseerd is in het opleiden van spelers. Het symposium is goedgekeurd door de KNVB en wordt volledig ondersteund door de VVON en de CBV. De trainers/coaches die de dag volgen ontvangen aan het eind van de dag een certificaat, en daarmee 3 punten voor hun KNVB-licentie.

De clubs die een bijdrage leveren aan het symposium zijn Feyenoord, Manchester United, F.C. Twente, RSC Anderlecht, Right to Dream Ghana en PSV. Zo geeft Raymond van Meenen, manager Feyenoord Academy, een presentatie met als onderwerp Total Academy: nu en in de toekomst. En Jean Kindermans, technical director RSC Anderlecht Youth, een presentatie over het Purple Talent Programma van Anderlecht.

De velddemonstraties worden verzorgd door Neil Ryan, coach bij Manchester United Youth Development Phase, Art Langeler Hoofd jeugdopleiding PSV, Eric Weghorst, keeperstrainer bij F.C Twente en Gareth Henderby, technical director bij Right to Dream Ghana. Onderwerpen die hierbij vooral aan bod komen: aanvalsvormen en positiespellen, keepersdemonstratie verwerken dieptebal, het verwerken van vijf 1 tegen 1 technieken in een wedstrijdsituatie en trainingsmethodiek voor de leeftijd van 13 tot 16 jaar.

Het symposium begint om 10.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. De kosten zijn 75 euro per persoon. Ben je lid van de VVON, CBV of s.v. Grol dan krijg je 10 euro korting. De deelname is inclusief een uitgebreide warme lunch en een snackbon voor later op de dag. Verder ontvangen alle deelnemers een passe-partout voor drie dagen toegang tot het Internationale Marveldtoernooi en bij aanvang van de dag een goodybag.

Ben jij een enthousiaste trainer/coach, die graag zijn kennis over het trainersvak wil verbreden en getuige wil zijn van een onvergetelijke dag en wellicht een prachtig toernooiweekend? Schrijf je dan snel in op: www.marveld.info/symposium