25 april 2024
Home » Sport » 1e Internationaal Marveld Voetbalcoach Symposium

1e Internationaal Marveld Voetbalcoach Symposium

127

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Net voor de aftrap van het 27e Internationale Marveldtoernooi, van vrijdag 27 t/m zondag 29 mei 2016, wordt het eerste Internationale Marveld Voetbalcoach Symposium gehouden.

Tijdens de drie toernooidagen is er veel en gevarieerde voetbalkennis aanwezig op sportpark Den Elshof in Groenlo. Voor de toernooiorganisatie alle redenen om iets met deze kennis te gaan doen. Het plan is geboren om een internationaal voetbalcoach symposium te organiseren, waarbij de kennis gedeeld kan worden. Dit symposium wordt gehouden op vrijdag voor de aanvang van heet toernooi.

Het symposium bestaat uit een 2-tal presentaties en een 4-tal demonstratietrainingen. Het unieke karakter bestaat uit het feit dat deze onderdelen worden verzorgd door technische vertegenwoordigers van de deelnemende clubs aan het toernooi. Zowel nationaal als internationaal. Het symposium is bedoeld voor trainers en coaches uit geheel Nederland om hun kennis bij te spijkeren en verder voor iedereen die geinteresseerd is in het opleiden van spelers.

De clubs die dit jaar een bijdrage leveren zijn Feyenoord, Manchester United, F.C. Twente, RSC Anderlecht, Right to Dream Ghana en PSV. Zo geeft Raymond van Meenen, manager Feyenoord Academy, een presentatie met als onderwerp Total Academy: nu en in de toekomst. En Jean Kindermans, technical director RSC Anderlecht Youth, een presentatie over het Purple Talent Programma van Anderlecht. De velddemonstraties worden verzorgd door Neil Ryan, coach bij Manchester United Youth Development Phase, Art Langeler Hoofd  jeugdopleiding PSV, Eric Weghorst, keeperstrainer bij F.C. Twente, en Gareth Henderby, technical director bij Right to Dream in Ghana. Onderwerpen die hierbij aan bod komen: aanvalsvormen en positiespelen, keepersdemonstratie verwerken dieptebal, het verwerken van vijf 1 tegen 1 technieken in een wedstrijdsituatie en trainingsmethodiek voor de leeftijd van 13 tot 16 jaar.

Het symposium is goedgekeurd door de KNVB en wordt volledig ondersteund door de VVON en de CBV. De trainers/coaches die de dag volgen, ontvangen aan het eind van de dag een certificaat, en daarmee 3 punten voor hun KNVB-licentie.

Het symposium begint om 10.30 uur en eindigt rond 16.30 uur. Inschrijven voor het Symposium kan via www.marveld.info/symposium. Hier is ook meer informatie over het symposium en de kosten te vinden. Inschrijven kan tot 27 april.

Direct na het symposium beginnen om17:30 uur de eerste wedstrijden van het Marveldtoernooi. De openingswedstrijd gaat tussen Ajax en Real Madrid. De finale wordt gespeeld op zondagmiddag 29 mei om 15.45 uur.

Zie voor meer informatie over het toernooi: www.marveld.info.