24 april 2024
Home » Sport » 2e Wissink D- en E-toernooi sv Grol uitgebreid met meisjesteams

2e Wissink D- en E-toernooi sv Grol uitgebreid met meisjesteams

144

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – “We vinden het jammer dat sv Grol alleen maar het Internationale Marveldtoernooi organiseert. Een prachtig toernooi. Niets ten nadele van dat toernooi maar er is meer dan alleen maar die jongens.” Michel Hoffman en Han Hilderink vertellen wat de beweegreden was van het organiseren van het ‘1e Wissink D- en E-toernooi’ afgelopen jaar, op sportpark Den Elshof. “Teams van sv Grol worden overal gevraagd voor toernooien, maar Grol nodigt zelf nooit teams uit voor toernooien omdat ze geen toernooien organiseren buiten het Marveld Toernooi om. We hebben het er met een paar leiders vaak over gehad, totdat Marc Rots afgelopen jaar zei; jongens nu gaan we het ook echt doen. Toen zijn we aan het werk gegaan,” vertelt Han Hilderink, trainer/leider van Grol D1.

Sterk toernooi
Grol reageerde positief. Het niet méér organiseren dan enkel het Marveldtoernooi was de organiserende leiders geen doorn in het oog, maar toch wilden ze iets doen. “Je kunt wel klagen, maar je kunt ook zelf iets doen. Dat hebben we gedaan en een keuze gemaakt voor een sterk bezet toernooi, met enkel standaardteams van topamateurclubs, met uiteraard deelname van onze eigen Grolteams in de D- en E-klasse, maar ook de meisjes dit jaar. Een hele toernooidag per leeftijdsklasse. Daar worden ze sterker van. We weten van onszelf nog hoe gaaf we dat vroeger vonden, een hele dag op toernooi te gaan,” weet Han nog van zichzelf. De organisatie prijst zich gelukkig met Bakkerij-Lunchroom-Restaurant Wissink dat zich bereid verklaarde hoofdsponsor van het toernooi te worden. “Afgelopen jaar was een groot succes, kregen we van alle deelnemende teams teruggekoppeld. Ook Koen Wissink was enthousiast. Het was afgelopen jaar al de intentie om een jarenlange samenwerking met elkaar aan te gaan. Onlangs is hier een 5-jarige verbintenis uit voortgekomen. Daar zijn we enorm blij mee,” is Michel trots. Ook Koen toont zich tevreden. “Het is een belangrijk toernooi voor de jeugd van Grol en voor Grol zelf. Dat steun ik graag. Ik wilde wel een keer iets anders dan shirtsponsoring van een team.”  “We hebben ook alle medewerking van Rob Porskamp van het sportcafé,” vult Han aan. “En Joop Koopmanschap die een teaser maakte voor het toornooi, Drukkerij Maarse dat belangeloos de posters en programmaboekjes drukte, en John Ligtenberg die de opmaak verzorgde als vrijwilliger van Grol. Dan kun je een goed verzorgd toernooi organiseren.” “Van alle kanten krijgen we medewerking,” vult Marc Rots aan. “Ook een aantal jongeren die ons ondersteunen en deel uit maken van de organisatie. Bart Huijskes en Pelle Walterbos. Mooi is dat.”

Weekend
Het toernooi begint op zaterdag 21 mei met de D-klasse, gevolgd door de E-klasse op zondag 22 mei.  Deelnemende D-teams zijn ondermeer sv Grol, Longa 30, Excelsior ’31 (Rijssen), IJsselmeervogels (Spakenburg), FC Winterswijk, FC Trias, DVOL (Lent), RKSV Wittenhorst, VDZ (Arnhem), Vogido (Enschede), SpVgg Vreden (Duitsland) en Sus Stadtlohn (Duitsland).

Twin-Gamesprincipe
In de E-klasse wordt zondags gespeeld volgens het zogenaamde Twin-Gamesprincipe. De speelduur van de wedstrijden bedraagt 2 x 10 minuten. Hoffman en Hilderink zijn enthousiast over deze speelwijze, evenals de deelnemende teams afgelopen jaar.  Hoffman hierover: “De wedstrijdjes vinden plaats op veldjes van 42×30 meter, met 6 tegen 6. Het is een nieuw systeem waar de KNVB nog mee aan het experimenteren is. Het is een stukje talentontwikkeling voor jonge spelers, want ze hebben veel meer balbezit in kleinere ruimtes, in een hoog tempo. Bij een doelpunt wordt er niet afgetrapt in het midden maar wordt het spel direct weer hervat. Er is geen ingooi, maar een intrap. Er wordt vaker gescoord en is mooier om naar te kijken. Dat we volgens het Twin Games principe spelen viel afgelopen jaar erg goed. We hebben het aan spelers zelf gevraagd maar kregen we ook op de evaluatieformulieren terug gekoppeld.”  Deelnemende teams in de E-klasse zijn onder andere sv Grol, FC Trias(Winterswijk), Bon Boys (Haaksbergen), FC Bocholt (Duitsland), Longa 30, Rohda Raalte, FC Winterswijk, SC Greven 09 (Duitsland). Bij de meisjes nemen ondermeer deel sv Grol, Sp Neede, Bon Boys, Rohda Raalte en FC Trias. Zie ook Facebook: Wissink D- en E-toernooi.