Achterhoeks Hippisch Festijn opnieuw in trek bij jong en oud


Gepubliceerd op

Regionale deelnemers vallen op

VARSSEVELD  ̶ Topsport, afgewisseld met leuke activiteiten voor jong en oud en een non-stop programma op het hoofdterrein. Dat gecombineerd met prachtig weer en veel bezoekers waren de ingrediënten voor een meer dan geslaagde editie van het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld afgelopen weekend. Bestuurslid Menno Koch blikt dan ook uiterst tevreden terug: “Het was op alle vlakken echt een fantastisch weekend.”

Dat weekend begon op vrijdag al met de dressuurproef voor de internationale rubrieken. Op zaterdag kwamen de eerste deelnemers in actie in de spectaculaire cross country. Toen kon het evenement in de Vennebulten al rekenen op veel publiek, maar op de zondag waren het duizenden toeschouwers die optimaal genoten. “We konden rekenen op een top deelnemersveld en een record aantal inschrijvingen van over de hele wereld met topruiters die op internationale kampioenschappen medailles winnen, zoals de Duitse Ingrid Klimke en de Belgische Karin Donckers. Maar ook regionaal talent was weer van de partij. De Aaltense international Merel Blom is al jarenlang een bekend gezicht en neemt steevast met veel paarden deel. Zo ook dit jaar. Daaruit blijkt wel dat het Achterhoeks Hippisch Festijn echt geliefd is.”

Succesvolle debuten
Varsseveld betekende ook voor enkele regionale deelnemers hun internationale debuut. Zo sloot de in Varsseveld woonachtige Gert-Jan Heinen met Goliath zijn eerste internationale optreden af met een twaalfde plek en stuurde Kim Kleine uit Vorden haar Eddie ogenschijnlijk gemakkelijk over de moeilijkste hindernissen. Ook Jade Woeltjes uit Aalten en Silke Smits uit Varsseveld haalden de finish van de zware cross country. Net als Bjinse Venderbosch die op eigen terrein in de zwaarste rubriek, de CCI2* zijn visitekaartje af gaf.

St. Steffenrijders winnen hoofdprijs
Voor het eerst dit jaar werd er ook door ponyruiters vanuit de regio in een teamwedstrijd om de Ben Gilbers Bokaal gestreden waarbij voor de winnende ponyclub 1.000 euro te verdienen viel. “Binnen een paar dagen na uitschrijving zat de rubriek vol en moesten we al met een wachtlijst werken. De wedstrijd verliep ook echt super, met een zinderende finale waarbij de St. Steffenruiters uit Laren uiteindelijk wonnen. We mogen concluderen dat dit echt een succesvolle rubriek is.”

Familieuitje
Naast de eventingsport was er opnieuw veel vertier voor jong en oud. “We willen er echt voor zorgen dat het evenement een uitje is voor de hele familie. Mede door de goede organisatie, die draait als een geoliede machine, is dit ook dit jaar weer gelukt. We kijken alweer uit naar volgend jaar”, besluit Koch.