18 april 2024
Home » Groenlo » Alverna oppermachtig tegen Grol

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Een gehavend Grol was niet opgewassen tegen een oppermachtig Alverna en ging met 5 – 0 ten onder. Grol 1 miste een groot deel van de dragende basisspelers en begon de wedstrijd tegen koploper Alverna met Mart Willemsen als voorstopper, Siem Huijskes op het middenveld en Matthijs Warnar in de voorhoede. Ex-hoofdklasser Alverna beschikte over een groot aantal zeer goede spelers. Met name linkerverdediger Danny Meijer, aanvallende middenvelder Boy van de Beek, rechtsbuiten Sven van Gelder, linksbuiten Jihad Ouchene en aanvoerder Bjorn Arts lieten het team van Alverna swingen en zorgen zij 90 minuten lang voor powerplay. Grol kwam geen enkel moment in de wedstrijd, wat ook eigenlijk geen schande was gezien de samenstelling van het team en de kracht van Alverna. Menig Grol speler had het moeilijk en maakte onnodige fouten.

Alverna speelde de bal gemakkelijk en soeverein rond, verplaatste het spel met speels gemak van de ene kant naar de andere kant van het veld, en indien mogelijk legde men de bal met enorme precisie achter de Grolverdediging of passeerde men met zuivere combinaties de Grol spelers. Het Grol team kreeg voetballes en probeerde de schade zo klein mogelijk te houden. Het balbezit was zelden voor Grol en had men de bal, dan zorgde de kleine ruimte, het vastzetten door Alverna maar ook de slordigheid van meerdere Grolspelers, vaak snel tot balverlies.

Na een kwartier spelen kon Glenn Muller vrij de 1 – 0 inkoppen na een prachtige voorzet van Sven van Gelder, nadat hij linkerverdediger Johan Houben gepasseerd had. Twee keer balverlies tijdens de opbouw door Wouter Pillen werd gelukkig niet afgestraft. Even later werd het echter toch 2 – 0 . Bjorn Arts kon in de 16-meter aannemen en wegdraaien, schoot op Wessel Baarslag, waarna Boy van de Beek, die komend seizoen in de Jupiler league gaat spelen, kon intikken. Alverna kreeg nog diverse mogelijkheden, maar Grol kon met slechts 2 – 0 gaan rusten.

Direkt na rust kwam A-junior Nick Jansen in het veld voor Johan Houben en maakte derhalve zijn competitiedebuut voor Grol 1. Ook A-junior Eduardo de Sousa Cavalcante maakte na een uur spelen zijn debuut.  Beide talenten deden dit gezien de omstandigheden niet onverdienstelijk. In de tweede helft liet Alverna gallery play zien. De 3 – 0 werd door Jihad Ouchene met een mooi wippertje binnen getikt. De 4 – 0 werd door de ervaren Danny Meijer na een soepele passeerbeweging fraai in de lange hoek geschoten. De 5 – 0, en daarmee de eindstand, werd als een zaalvoetbalaanval uiteindelijk afgewerkt door Boy van de Beek.

Grol kon in de gehele wedstrijd daar slechts een kopbal van Mathijs Warnar tegen over zetten en een duel tussen Jelle Kornegoor en de keeper van Alverna Ruben te Witt, die een gemakkelijke middag had.

Gelukkig liet de concurrentie van Grol ook de punten liggen en moet Grol vooruit kijken. Hopelijk zijn de geblesseerde spelers snel weer terug, zodat de komende maanden de nodige punten gepakt kunnen worden.

Op zondag 1 maart speelt Grol 1 thuis tegen de nummer 2 op de ranglijst Rigtersbleek. Aanvang 14.30 uur.

Uitslagen 1e klasse E

Alverna – sv Grol 5 – 0
Longa ’30 – TVC ’28 4 – 1
Heino – Concordia Wehl 2 – 2
Rigtersbleek – De Zweef 5 – 2
Rheden – Luctor et Emergo 1 – 3
Rood Wit – Silvolde 0 – 3
SC Bemmel – Hoogland 0 – 2

Stand 1e klasse E

1. Alverna 15 – 39
2. Rigtersbleek 14 – 31
3. Hoogland 16 – 31
4. Silvolde 15 – 29
5. Heino 15 – 24
6. Longa ’30 15 – 22
7. Rood Wit 15 – 21
8. De Zweef 15 – 21
9. SC Bemmel 15 – 21
10. TVC ’28 15 – 17
11. Grol 15 – 13
12. Concordia Wehl 14 – 12
13. Rheden 15 – 8
14. Luctor et Emergo 16 – 4