Home » Sport » ATB Opstap dag bij WTC Keitrappers

ATB Opstap dag bij WTC Keitrappers

599

De fietssport en in het bijzonder het “Mountainbiken” mag zich de laatste jaren verheugen op een groeiend aantal beoefenaars. WTC Keitrappers is een wielervereniging met totaal ongeveer 180 leden waarbij voornamelijk het aantal ATB-ers en damesleden een stijgende lijn kent. Op vele plaatsen in ons land vinden onder de naam “start2bike” ATB cursussen plaats voor nieuwe of minder geoefende fietsers. In Oost Gelre is dit bv, mogelijk bij Paul Knippenborg Fietsen in Zieuwent. Het rijden van een Veldtoertocht sluit hier uitstekend op aan.

Om mede een stimulans te geven aan deze mooie ontwikkeling biedt WTC Keitrappers mensen die kennis willen maken met de ATB sport de mogelijkheid om deel te nemen aan de Veldtoertocht op zondag 25 oktober a.s. Uitsluitend bij voorinschrijving wordt een passende fiets en helm beschikbaar gesteld. Dit zowel voor jeugdigen, als ook volwassenen. Men hoeft dus niet zelf een fiets aan te schaffen om deel te nemen. Een unieke kans om kennis te maken met deze uitdagende buitensport.

De Veldtoertocht op zondag 25 oktober kent 4 afstanden van respectievelijk 30-40-50- en 60 km. Beginnende fietsers raden wij aan te kiezen voor de afstand van 30 of 40 km. Conditioneel moet dit ook voor de minder geoefende fietser goed te doen zijn. De routes gaan over onverharde wegen, bospaadjes en vaak onverwachte doorsteken door het glooiende Achterhoeks coulisselandschap. Deze keer gaan de routes via de Vennebulten en Lintelo, Haart en Corle weer terug naar Lichtenvoorde. Onderweg is er een pauze met catering en post voor fietsonderhoud.

Mochten wij U belangstelling gewekt hebben en bent U geïnteresseerd om eens kennis te maken met “Mountainbiken” geef U dan op voor deze mooie tocht. Bij voorinschrijving staan fiets en helm op de startplaats, Het Swite terrein aan de Gert Reindersstraat, voor U klaar tussen 8.30 uur en 10.00 uur.

Deelname onder 16 jaar is gratis, overige betalen €5, – . NTFU leden krijgen een korting van €1.- Voorinschrijving via ttcorg@keitrappers.nl en meer info via www.keitrappers.nl