Home » Sport » Avanti Wilskracht DS2- HV Grol DS1

GLANERBRUG / ENSCHEDE – Afgelopen weekend stond de tweede uitwedstrijd van het nieuwe jaar van Dames 1 op het programma. Na een leuke buutavond met lekkere drankjes moesten de dames zaterdag aan de bar… uh, aan de bak! Avanti stond onderaan de ranglijst. De instructies waren duidelijk: eigen spel en snelheid! Vanaf het begin kwam Grol de afspraken niet na. Met sloom spel, veel balverlies en weinig doelpunten waren de eerste paar minuten erg saai! Na een kwartier spelen en heel veel zweetdruppels verder kwamen de dames toch een beetje los; 4-7. Helaas wisten de dames dit verschil niet vast te houden en gingen zij de rust in met een kleine voorsprong van 8-9.

Tijdens de rust werden er nieuwe afspraken gemaakt en werd de boel nog even opgepept. Ondanks dat vol goede moet aan de tweede spel werd begonnen, veranderde het spelbeeld niet. De scheidsrechters lieten niet veel toe bij Grol en Avanti maakte hier dankbaar gebruik van. Avanti speelde lange aanvallen waar ook de nodige doelpunten uit voortkwamen.

Daarentegen kwamen de lange ballen van Grol niet aan en was de lat vooral Jitske haar vijand.

Grol bleef vechten, dit was vooral in het laatste kwartier te zien. Met een eindstand van 15-16 wist Grol de punten toch mee naar huis te nemen.

Volgende week zaterdag belooft het een spannende wedstrijd te worden, de dames spelen dan thuis tegen de dames van DSVD. Alle support is dus van harte welkom.