Home » Aalten » Bovo Dames 1 blijft winnen!

AALTEN – Na de 4-0 winst van vorige week tegen Arvevo d2, stond nu hun eerste damesteam op het programma. Dit seizoen hebben we in de competitie al 1x van hun gewonnen, maar in de beker zijn we uit in Arnhem met 3-0 van de mat geveegd.

Ook wist Arvevo d1 vorige week nog 2 punten bij Trivos weg te snoepen. Dus ondanks het feit dat deze tegenstander op een 10e plek staat, gemakkelijk zou het niet worden.

De wedstrijd begonnen we met een servicefout. Gelukkig konden we dit goed oppakken en wisten we juist veel servicedruk op de dames uit Arnhem uit te voeren. Tim hoefde niet veel aan te geven waar we naartoe zouden serveren, zolang het maar naast of tussen de passers was. Dit ging ons goed af. Zo kregen we een flinke voorsprong en konden we de set rustig uitspelen. (25-13) na zo’n eerste set waarin je niet altijd veel spel hebt, moet je de focus behouden en zorgen dat je de volgende set weer vanaf het begin goed begint. Ook nu konden we de sterke service vasthouden. Wel was het even zoeken, omdat Arvevo wat had gewisseld met spelers. We moesten toch ook zelf meer ons eigen spel gaan spelen. Op belangrijke momenten ging het publiek achter ons staan, wat wel een extra boost kan geven! Zo wonnen we de 2e set met 25-19.

We gingen weer vol en fris het 3e set in, nog 1 setje en dan zouden we hopelijk de winst binnen hebben. Het was moeilijk om niet achter over te gaan leunen. Maar juist door een rustig spelletje, waarin iedereen aan bod kwam en er ook fouten gemaakt mochten worden, konden we doorstomen en de winst binnen halen. (25-15) als laatste wilden we de graag de bonuspunten binnen halen. En ook dit lukte ons! Leuk, want zo blijft het mooi nog even spannend in de competitie.

De laatste set was tevens de de moeilijkste. Er was een blessure, we moesten iets schuiven en we gingen meer fouten maken dan nodig was. Door wel geconcentreerd te blijven spelen, de rust te bewaren maar tevens de intentie te voelen om te winnen lukte het om met een stand van 28-26 dit set binnen te slepen. 4-0 winst!

Dinsdag blijven we in het wedstrijdritme met een oefenwedstrijd tegen Longa. Daarna is het zaterdag 21 maart tijd voor een mooi duel tegen Trivos. We hebben niks te verliezen, dus we gaan er vol enthousiasme tegenaan. Wel zou wat publiek kunnen zorgen voor wat extra drive, dus jullie zijn van harte welkom om 16.30uur in Wijchen.