Home » Aalten » BOVO Dames 1 start met winst.

AALTEN – We mochten starten met een thuiswedstrijd. Dit keer speelden we samen met de rest van de vereniging thuis. Fijn om dit toch nog een paar keer mee te maken. Tijdens de vakantie was het lastig om door te trainen. Gelukkig konden we in de laatste week wel 1x trainen en speelden we een oefenwedstrijd tegen Gemini-Borculo. Afgelopen week konden we gelukkig weer normaal trainen en ons voorbereiden op de 2e helft van de competitie. Voor deze 2e helft zullen velen van jullie wel een vraag hebben; is het doel van dit BOVO Dames 1 bijgesteld? Ons doel blijft dat we iedere wedstrijd willen winnen, zoals iedereen dat wil met sport, en als team beter willen worden. En misschien kunnen we voor een verrassing zorgen.

Met het doel om elke wedstrijd te willen winnen gingen we van start tegen Ormi. We begonnen zoals we vrijdag ook trainden. Er werden heel mooie punten gescoord, maar er waren nog meer persoonlijke fouten. Hierdoor kon Ormi tot een voorsprong komen en deze gaven ze ook niet meer weg. Zo wonnen zij de 1e set met 17-25. We moesten een knop omzetten en zorgen dat we zelf weer aan het spelen kwamen. Gedurende de 2e set kregen we steeds meer grip op de service van Ormi. Door de blokkering wat meer aan te passen op de aanval van Ormi kregen zij het steeds moeilijker om te scoren. Zo konden we puntje voor puntje weer in de wedstrijd komen en wonnen we de 2e set nipt met 27-25.

Doordat wij de 2e set nipt konden winnen kenterde de wedstrijd en konden we een heerlijke 3e set spelen. Zoals in de 1e set werden er weer mooie ballen gescoord en deze keer was de foutenlast lager. Dit trokken we ook door naar de 4e set en konden we de wedstrijd winnen met 3-1. (17-25 27-25 25-16 25-19)

Zaterdag 17 januari mogen we naar D.V.O. Hengelo Gld om 17.45uur.