19 april 2024
Home » Aalten » Bovo Dames 1 toont vechtlust in de afgelopen weken

Bovo Dames 1 toont vechtlust in de afgelopen weken

178

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Nadat we de competitie gestart zijn met 4-0 winst tegen Saasveldia en 3-1 winst tegen Longa speelden we dinsdag 13 oktober de bekerwedstrijd tegen Bruvoc DS 1 uit Brummen. Dit team komt uit in de tweede klasse en de valkuil voor ons had kunnen zijn dat we zouden gaan klooien. Maar gelukkig zijn we niet in deze valkuil gevallen en hebben we de wedstrijd keurig met 3-0 gewonnen, zoals men ook wel van ons zou verwachten. De dames van Bruvoc kregen 10, 13 en 8  punten van ons.

Na deze wedstrijd ging de focus weer op de competitie, want zaterdag 24 oktober speelden we tegen een oude bekende van vorig seizoen: D.V.O. Hengelo. Vorig seizoen hebben we één maal van hen verloren met 3-2 en eenmaal met 4-0. We wisten enigszins wat we konden verwachten. Met duidelijke opdrachten werden we door Tim en Mauro het veld ingestuurd:  twee van deze opdrachten waren focus en spelen met lef. Maar die opdrachten leken we in de eerste set vergeten te zijn. D.V.O. kon makkelijk een ruime voorsprongen nemen. We kwamen aan het eind van de set nog sterk terug, maar toch moesten we onze meerdere erkennen in onze tegenstander en ging de set met 23-25 verloren. In de tweede set konden we wel ons eigen spelletje spelen en de druk bij D.V.O. neerleggen. Met enthousiasme en hard werken beslisten we de tweede set in ons voordeel met 25-18. Met het goede spel van de tweede set in ons achterhoofd stapten we de derde set het veld weer in. Maar op de één of andere manier was alles omgedraaid: D.V.O. had ons volledig in haar greep en maakte ons een kopje kleiner met 8-25. Toch konden we deze klap te boven komen en de vierde set weer winnend afsluiten met 25-18. De tiebreak konden we met hard werken ook in ons voordeel beslissen en zo wonnen we de wedstrijd met 3-2.

De week daarna hebben we gesproken over onze pieken en dalen tegen D.V.O. en hebben we getraind om punten te pakken van Krekkers DS2. Het harde werken in de training heeft vruchten afgeworpen, want we pakten de volle buit: 4-0 winst. Tegen Krekkers zijn we geen moment in de problemen geweest. We gingen de hele tijd redelijk gelijk op. Af en toe konden wij een paar punten uitlopen en lieten we Krekkers weer dichter bij komen, maar vanaf de 18 punten werden er spijkers met koppen geslagen. Krekkers heeft 23, 19, 19 en 20 punten van ons gekregen.
Vervolgens stond de derde thuisdag weer voor de deur. Ditmaal kregen we bezoek van de dames van Tante Sien Esch Stars. Met het lekkere gevoel van vorige week hadden we allemaal ontzettend veel zin in de wedstrijd. Maar ook nu liet zich dat in de eerste set niet zien. We liepen continue achter de feiten aan en Tante Sien kon een ruime voorsprong nemen. Het leek een kopie van de eerste set tegen D.V.O.: met hard werken konden we punt voor punt dichter bij onze tegenstander komen, maar uiteindelijk gingen zij er met 23-25 met de setwinst vandoor. In de tweede set begon ons eigen spelletje dan eindelijk te lopen en konden we set twee, drie en vier winnend afsluiten. Eind vierde set werd het nog even billen knijpen, maar met onze vechtlust hebben we weer vier punten verdiend voor de stand.

Nu gaat het vizier weer op aankomende week: een drukke week. Maandag spelen we opnieuw een bekerwedstrijd, ditmaal in Borne tegen Apollo DS3. Daarna hebben we woensdag om weer lekker te trainen, om vervolgens vrijdag tegen het derde damesteam van Dynamo Apeldoorn aan te treden.