19 april 2024
Home » Sport » Bovo Dames 1 zet zegereeks voort!

Bovo Dames 1 zet zegereeks voort!

146

AALTEN – Op zaterdag 30 januari 2016 stond de wedstrijd D.V.O dames 1 – BOVO dames 1 op het programma. D.V.O. staat bekend als een goed verdedigend team, met een afwisselend spel en een gezonde vechtersmentaliteit. De vorige wedstrijd wisten we de winst te beslissen in de vijfde set. Met deze informatie in ons achterhoofd vertrokken we bepakt en bezakt naar Hengelo Gelderland. Voorafgaand aan de wedstrijd werden nog de nodige tactische aanwijzingen gegeven vanuit de staf, om de meiden zo optimaal mogelijke voor te bereiden.

Rond de klok van 18.00 uur startte de wedstrijd voor BOVO met een overtuigende side-out. Aan beide kanten werden de punten gescoord, maar BOVO had een kleine voorsprong tot de stand van 14-14, daarna ging het gelijk op tot 20-20. BOVO nam op dat moment het initiatief middels een goede serveserie en een doeltreffende aanvalreeks. Setwinst voor de Aaltense dames, 22-25.

BOVO begon moeizaam aan de tweede set, D.V.O. had continue een kleine voorsprong. Bij een stand van 9-9 kwam er een kentering in de wedstrijd. Door meer duidelijkheid in het achterveld en aanvalspower aan het net, wisten de dames na een stand van 15-15 uit te lopen. D.V.O. bleef dichtbij maar ook de tweede set won BOVO met 22-25.

De derde set kwam BOVO goed uit de startblokken, maar D.V.O. bleef de stugge verdediging behouden. De punten op het telbord werden aan beide kanten verdeeld. In het midden van de set had BOVO een wisselvallige periode, maar namen langzamerhand een grote voorsprong, 18-20. De voorsprong werd uitgebouwd in winst voor BOVO, 18-25.

Met winst in the pocket, startte de vierde set. Het was een kopie van de vorige sets, alleen viel het spreekwoordelijke ‘dubbeltje’ ditmaal de andere kant op. D.V.O. nam halverwege de set de voorsprong van 16-11 en wisten die uit te bouwen tot 19-13. De dames van BOVO kwamen niet meer goed in hun spel, er werd verloren met 25-19.

We blikken terug op een wedstrijd waarbij inzet, beleving en doorzettingsvermogen belangrijke speerpunten waren voor de winst op D.V.O. Met deze trotse zege sluit het eerste dames team van BOVO de maand januari af met een overwinningsreeks. We kijken uit na de thuiswedstrijd van aankomende zaterdag 6 februari  om 18.00 uur BOVO dames 1 tegen Krekkers dames 2. We bedanken de trouwe supporters voor afgelopen wedstrijd en we zouden het erg leuk vinden om u aankomende zaterdag weer te zien. Tot dan!