18 april 2024
Home » Aalten » BOVO Heren 1: Niet om over naar huis te schrijven

BOVO Heren 1: Niet om over naar huis te schrijven

171

AALTEN – Na de tweede helft van de competitie goed te zijn begonnen (twee keer 3-1 winst), stond vandaag Volga heren 2 op het programma. Door de sneeuw richting Gaanderen, om daar in een kleine ruimte te volleyballen.

De eerste set begon BOVO slecht. Volga speelde snel en hun eigen spel, terwijl BOVO probeerde hun spel bij te houden en daarmee niet het spel speelden dat ze zouden moeten spelen. Volga liep steeds verder uit en won de set uiteindelijk met 25-16.

Set 1 leek erg veel op set 1 tegen Dynamo Apeldoorn. Ook deze keer moest BOVO laten zien mentaal sterk te zijn. Waar de vorige wedstrijden de sfeer bij de uitspelende ploeg goed zat, was de sfeer deze keer ver te zoeken. Het spel werd wel beter, maar het was nog niet genoeg. Set 2 ging opnieuw naar de heren uit Gaanderen, 25-22.

BOVO moest zich nu laten zien. Aan de kant werd gesproken over nog een mogelijke overwinning van 2-3. Dit betekende wel dat BOVO de overige sets moest winnen. Meteen aan het begin van de set werd er tegen een grote achterstand aangekeken. Niks lukte bij de Aaltenaren, terwijl Volga een goed volleyballend vermogen liet zien. Aanvallend sloegen ze alles goed en het blok stond als een huis. Volga won set 3 met 25-10. Niet om over naar huis te schrijven.

De laatste set liet BOVO dan eindelijk zien dat ze konden volleyballen. Er begon sfeer aan de Aaltense kant te komen. Steeds meer ballen gingen goed. En na een lange tijd stuivertje wisselen wat punten betreft kwam BOVO voor te staan. Uiteindelijk won BOVO de laatste set met 22-25. Een positief einde van een moeizame wedstrijd.