Home » Sport » BOVO Heren winnen weer.

AALTEN – BOVO heeft zijn derde overwinning op rij op zak in de Derde Divisie B. Werden eerst Reflex en Xanthos op zij gezet, nu werd SDS in de Aaltense Stationshal met een strakke 4-0 aan de kant geschoven.

De heenwedstrijd werd nog met 3-1 verloren, dus de mannen waren uit op sportieve revanche.
BOVO startte sterk en wist SDS in de eerste set vlot op een behoorlijke achterstand te zetten. Kleine foutjes en miscommunicatie zorgde er voor dat de set niet erg overtuigend werd gewonnen: 25-23.

De tweede set kende een zelfde beeld. Met vlot combinatiespel werd SDS wederom op achterstand gezet. Daarna viel BOVO ver terug aan het einde van de set. Een 17-10 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, 24-24. Een serve-wissel van Dean Rots voor Wouter Janssen pakte goed uit. SDS werd onder druk gezeten de set werd met 27-25 gewonnen.

Daarna was BOVO los. Mooie aanvallen gecombineerd met een goed blok en verdedigen leiden tot setwinst in set 3 en 4. Met name de laatste rally van de wedstrijd sprak boekdelen. Bob ter Haar haalde een nagenoeg onmogelijke bal met een verdedigende actie terug en ook deze rally werd met een kill-blok afgemaakt.

De komende twee wedstrijden staan in het teken van de grote uitdaging. Waar staat BOVO precies ten opzichte van de topploegen?
Donderdag 28-01 in Barneveld wordt er gespeeld tegen SSS en zaterdag 6-2 wordt er thuis in de Stationshal gespeeld tegen Vocasa. Beide ploegen staan respectievelijk 2 en 3 op de ranglijst.

Startend voor BOVO: B. van der Bend, N. van der Bend, Korten, Janssen, Kleine Schaars en JD Swijtink. Kwam in: Rots