Home » Aalten » Bovo Meisjes B1 Kampioen

AALTEN – Afgelopen zaterdag vertrok Meisjes B1 van Bovo naar Huissen voor hun kampioenswedstrijd. Bij 4-0 winst zou het kampioenschap een feit zijn voor dit team en hun coach Hans.

Een beetje zenuwachtig beginnen de meiden aan de wedstrijd, eigenlijk is er niks aan de hand. De voorsprong is groot genoeg en de tegenstander staat veel lager. Coach Hans geeft de meiden de opdracht mee geconcenteerd te beginnen. De start gaat niet zo soepel, maar langzaam komt Bovo in het spel. De tegenstander verdedigt goed en speelt telkens de bal weer terug na de aanval van Bovo. Toch wordt de eertse set gewonnen met 10-25. Setash gaat steeds beter verdedigen en maakt in de tweede set meer punten , ook doordat Bovo niet goed speelt. Toch wordt ook de tweede set gewonnen 14-25. De zenuwen nemen een beetje toe. Nog twee sets winnen en het kampioenschap is binnen. Rustig blijven spelen en aanval goed uitvoeren, dat is de boodschap. Bij een verdedigende actie in de derde set bosten Janneke en Britt met de hoofden tegen elkaar. Janneke had ineens een buil onder haar oog en moet gewisseld worde. De schrik zit er in bij Bovo en Setash kan hiervan profiteren. Een van de speelster heeft een goede service en hier heeft Bovo moeite mee. Hierdoor weet Setash één puntje meer te scoren dan vorige set maar toch weer winst voor Bovo 15-25. Nu nog de laatste set winnen en dan kan het feest beginnen. Ook in deze set moet Bovo veel aanvallen uitvoeren om de punten te pakken. Maar dit wordt prima uitgevoerd en ook de vierde set wordt gewonnen en 13-25 en Bovo is officieel kampioen.

De ouders hebben een attentie voor speelsters en coach gekocht om iedereen te feliciteren met kampioenschap. Er moeten nog twee wedstrijden gespeeld worden voor het seizoen officeel ten einde is en Bovo zal er alles aan doen om ook deze wedstrijden te winnen.