Home » Aalten » BOVO start de 2e helft met winst

AALTEN – Nadat de 1e helft volgens de doelstelling was afgerond met slechts 1 punt achterstand op de koploper konden de heren van BOVO met een goed gevoel genieten van de feestdagen. Maar hierna werd er direct een flink trainingsprogramma afgewerkt om de 2e helft van het seizoen goed te kunnen starten, aangezien er al snel tegen de directe concurrenten gespeeld gaat worden. Voordat dit het geval is, werd afgelopen zaterdag eerst de strijd aangegaan met ons eigen 2e team.
Waar onderlinge wedstrijden toch altijd weer een strijd op zich op kunnen leveren, was BOVO 1 het aan de stand zeker verplicht om deze te winnen en daarmee de ingezette stijgende lijn van de 1e helft door te zetten.

In de 1e set kwam BOVO 1 ook sterk en overtuigend uit de startblokken. Men wist met goede servicedruk en flinke arbeidslust gelijk druk te zetten en een flinke voorsprong te nemen in de set. Waar aan het einde van de set BOVO 2 de servicedruk ook wat opvoerde, wist men toch de set ruim te winnen met 25-17.
In de 2e set wist BOVO 1 het niveau goed vast te houden en kon men de servicedruk hoog houden. Hierdoor werd vooral in het tweede deel van de set duidelijk afstand genomen en ruim gewonnen met 25-15.

In de 3e set vond er een verval in niveau plaats bij BOVO 1. Dit werd goed aangevoeld door de spelers van BOVO 2 en met een goede service en overtuigend, hard werken werd BOVO 1 flink onder druk gezet en keek men tegen een achterstand aan. Aan het einde van de set wist men zich wat te herpakken, maar dit kwam te laat. De set werd verloren met 23-25.

In de 4e set wist BOVO 1 het niveau weer volledig te herpakken en werd de set overtuigend met 25-14 gewonnen. Hiermee werd de 2e helft goed gestart met een overwinning en doet men nog volop mee in de strijd om de bovenste plaats.
De komende weken staan de directe concurrenten op het programma, waarbij komende zaterdag in de eigen stationshal de strijdt vol aangegaan zal worden met de koploper, Dynamo Apeldoorn H5.