19 april 2024
Home » Eibergen » Conditie aanscherpen in winter met trainingen van De Stofwolk

Conditie aanscherpen in winter met trainingen van De Stofwolk

337

EIBERGEN – De jaarlijkse Zomeravondcompetitie van wielervereniging De Stofwolk nadert weer z’n ontknoping.


Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Zomeravondcompetitie nadert z’n ontknoping:

EIBERGEN – De jaarlijkse Zomeravondcompetitie van wielervereniging De Stofwolk nadert weer z’n ontknoping. Met ruim 110 deelnemers een uitzonderlijk succesvol seizoen. Intussen maken de wielrenners zich alweer klaar voor het veldritseizoen. “En aan die wintertrainingen mag iedereen meedoen, ook niet-leden”, zegt Richard te Vaarwerk van De Stofwolk. Woensdagavond 26 september wordt er een vrije inloopavond gehouden.

De Zomeravondcompetitie is intussen uitgegroeid tot een regelrecht begrip in de Achterhoek, maar ook net over de provinciegrens in Twente. De deelnemers komen van heinde en verre om tijdens dit evenement hun conditie aan te scherpen.

Op het vernieuwde wielerparcours van De Stofwolk op sportpark De Bijenkamp in Eibergen wordt altijd op het scherpst van de snede gestreden. De deelnemers rijden in één peloton, waarna aan het eind de balans per categorie wordt opgemaakt.

Nieuw dit jaar is dat ook de rondetijden worden geklokt. De snelste ronde staat al geruime tijd op naam van Elmer Houwers. “Maar of dat zo blijft, is maar de vraag”, aldus Te Vaarwerk. “Er zijn meerdere renners die hebben aangekondigd een aanval op die tijd te willen plaatsen.”

In de A-categorie is het razend spannend. Met nog enkele wedstrijden te gaan, gaat Marcel Meijer aan de leiding, maar hij voelt de hete adem van rivaal Bobby Mellendijk in zijn nek. De derde plaats wordt bezet door Atse ten Brinke, de winnaar van vorig jaar. Omdat aan het eind van de competitie de 15 beste resultaten meetellen, is volgens Te Vaarwerk alles nog mogelijk.

In de B-categorie is het overigens wat minder spannend. De gebroeders Reinderink uit Ruurlo rijden een sterk seizoen. Pepijn Reinderink heeft een voorsprong van ruim 20 punten op zijn broer Joris.

Tijdens de competitie wordt ook gereden om het sprintkampioenschap. Hier gaat Antoine van Brummelen aan de leiding. De competitie wordt op 4 september afgesloten met een ingekorte wedstrijd, waarna de prijzen worden uitgereikt.

En daarna staat het winterseizoen alweer voor de deur. Net als voorgaande jaren organiseert De Stofwolk speciaal voor mountainbikers en veldrijders gedurende de herfst- en wintermaanden speciale trainingsavonden op het eigen clubcircuit. “We beschikken over een uniek bike-park. Doordat het park compleet verlicht is, biedt dit renners een unieke oplossing om ook tijdens de herfst- en wintermaanden volop te kunnen werken aan hun conditie en techniek. Dat doen ze onder leiding van onze eigen trainers.”

Woensdag 26 september wordt een vrije inloopavond gehouden voor meer informatie over die trainingen. “Geïnteresseerden kunnen kennismaken met onze trainers, het parcours bekijken en ze krijgen uitleg over de trainingsmogelijkheden.”

De infoavond begint om 19.30 uur. Het clubhuis is te vinden aan de Rietmolenseweg 5G in Eibergen. Voor meer informatie: info@stofwolk.nl.