D1-jeugd HV Grol focust op verdediging


DFS Arnhem D2 – Grol HV D1 (30-7)

ARNHEM/GROENLO – Nadat de meiden van de D1-jeugd vorige week een zeer spannende en mooi gelijk opgaande wedstrijd had gespeeld, vertrokken ze deze zondag vol goede moed richting Arnhem. De meiden en coaches wisten dat het een zware strijd zou worden, maar ondanks dat hadden ze er weer zin in om ff lekker te ballen.

De doelstelling die Grol deze wedstrijd had meegekregen was extra focus op de verdediging, want Arnhem loert altijd op break-outs. Tijdens de eerste twee minuten van de wedstrijd wist Femke al drie keer het net te raken. Helaas deed DFS Arnhem dat ook. Daarna liep Arnhem helaas uit. Joëlla wist ondanks de druk van Arnhem nog veel mooie ballen tegen te houden. Ook wist Jolien er nog één te maken in de eerste helft. Met rode wangen gingen de meiden de rust in.

Ruststand 16-4. Tijdens de rust hielden de coaches een peptalk. Opnieuw werd er gehamerd op de doelstelling om goed te blijven verdedigen. Keepster Joëlla gaf het keepersshirt over aan Femke. Nikki die de positie van Femke overnam scoort al snel in de tweede helft een vijfde doelpunt. Keepster Femke wist in de tweede helft nog een break out van Arnhem te stoppen. Dit gaf het team weer vertrouwen. Verder in de wedstrijd lukte het Jolien ook nog het doel nog twee keer te raken voor het 6e en 7e doelpunt. De teamdoelstelling voor deze week werd behaald. Helaas werd de wedstrijd verloren met 30-7.

De tweede helft van het seizoen hopende meiden van Grol in een andere poule te starten, waar ze meer gelijkwaardige tegenstanders tegenkomen.

Advertenties


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.