Home » Aalten » Dames 1 19 uit 20!!

AALTEN – Zaterdag 1 november speelden wij tegen Gemini Elst en wonnen wij de wedstrijd met 3-1. Dat betekende dat we van de laatste drie wedstrijden veertien van de vijftien punten konden bijschrijven aan ons totaal. Na een weekend rust mochten we zaterdag vijftien november naar Arnhem om te spelen tegen Arvevo D1. We wilden graag zoveel mogelijk punten mee naar huis nemen; het liefst alle vijf. Negentien punten uit twintig klinkt toch net weer wat leuker dan veertien uit vijftien. Arvevo staat op de elfde plaats in de competitie en uit hun wedstrijdverslagen konden we afleiden dat Arvevo graag zoveel mogelijk punten in huis wilde houden. Het beloofde een mooie pot te gaan worden.

De eerste set ging tot 8-8 ook gelijk op en daarna wisten wij als team door te drukken. Goede serviceseries werden afgewisseld met mooie aanvallen. De spelverdeelster kon naar hartenlust iedereen bedienen omdat de pass en verdediging mooi aan het net gebracht werden. Ook blokkerend scoorden we onze punten. We wonnen de eerste set met 25-14. Het eerste puntje voor de ranglijst was binnen!

In de tweede set begon Arvevo sterker dan in de eerste set. Ze maakten er dankbaar gebruik van dat wij als team onbewust wat “achterover gingen leunen”. Ook maakte iedere speelster een aantal domme foutjes, waardoor Arvevo een voorsprong kon nemen van drie punten. Er sloop wat onrust in ons spel, maar we probeerden elkaar weer op te peppen. Uiteindelijk wisten we op tijd grip op ons eigen spel te krijgen en kwamen we qua stand naast Arvevo. Een dubbele wissel was hierbij heel belangrijk. Vervolgens konden we een kleine voorsprong nemen en wonnen we ook de tweede set, ditmaal met een kleiner verschil in punten: 25-22 .

De derde set leek een kopie van de tweede. Ook nu kwamen we weer op tijd bij de les en wonnen we de set met 25-19 . De vierde set leek Arvevo de moed te hebben opgegeven. Ze maakten een aantal mooie punten, maar wij waren zo gebrand op onze derde 4-0 overwinning dat we Arvevo geen kans gaven om een puntje van ons af te snoepen. Aan het eind werd het toch nog even spannend, maar we wonnen de vierde set ook met 25-22 en kunnen nu dus zeggen dat we van de laatste vier wedstrijden negentien van de twintig punten hebben gescoord!

Volgende week spelen we thuis om 18:00 uur tegen Trivos D1. Dit team speelt sinds de start van de competitie erg sterk en staat op de eerste plaats. Hopelijk zien wij jullie dan allen in de hal; we zullen het support hard nodig hebben. Tot dan!