19 april 2024
Home » Sport » Dames 1 HV Grol – DHV

GROENLO – Kort nadat het startsein had geklonken, opende DHV de score in sporthal Den Elshof te Groenlo. Maar het was HV Grol dat de wedstrijd wilde dicteren tegen de niet te onderschatten hekkensluiter van de 1e klas. Verdedigend stond het weer goed bij de dames uit Groenlo. Maar in de schakeling tussen aanval en verdediging kwam er te weinig uit, aanvallen liepen te stroef en er was te weinig dreiging, waardoor het baltempo laag bleef.
HV Grol nam steeds een voorsprong van twee doelpunten maar DHV knikte zich terug en kwam steeds weer langszij, met een stand van 8-8 werd er van helft gewisseld.

In de rust besprak het team dat het tempo omhoog moest, net als de concentratie, om winstkansen te creëren in deze wedstrijd. Dit ging ook beter in de 2e helft, HV Grol speelde zich naar een 12-9 voorsprong. Deze 3 doelpunten voorsprong wist het team ook vast te houden tot een tussenstand van 15-12. DHV had het lastig tegen een goede verdediging van HV Grol, ondanks dat HV Grol aanvallend niet groots speelde had het de wedstrijd wel onder controle. De laatste tien minuten was er dit keer niet het verval wat de laatste wedstrijden wel het geval was, integendeel juist nu speelden de Grolse dames het beste handbal van de hele wedstrijd. Lange aanvallen werden geduldig uitgespeeld tot er een 100% kans uit kwam om een doelpunt te verzilveren. Zelfs in ondertal werd zo een uitstekende aanval uitgespeeld waaruit ook werd gescoord, HV Grol gaf de tegenstander hierdoor niet de gelegenheid gevaarlijk en dichterbij te komen.

Bij een stand van 17-14 mocht HV Grol in de laatste seconden nog een strafworp nemen, deze werd door Myrthe (die haar laatste wedstrijd speelde ivm het volgen van een nieuwe opleiding in het westen van het land) vlekkeloos verzilverd, eindstand 18-14, de punten blijven in Groenlo! Na de wedstrijd werden Hans en Jose nog in het zonnetje gezet, als ere-supporters van de HV Grol.

Volgende week wacht weer een uitwedstrijd , en wel in de Lutte tegen de gelijknamige vereniging, HV Grol kan hier vrijuit spelen, doordat ze een mooie plaats bovenin de middenmoot bezetten.