20 april 2024
Home » Sport » Dames 1 HV Grol – Kedingen Wierden

Dames 1 HV Grol – Kedingen Wierden

214

GROENLO – Op zaterdagavond 4 november waren de dames van Grol er op gebrand dat de 2 punten in Groenlo zouden blijven. Het gevoel na de vorige wedstrijd tegen Kedingen uit Wierden wilden zij die avond niet weer meemaken. Zo gezegd zo gedaan. Het eerste doelpunt was afkomstig van kanjer van de week Femke Wallerbos, Grol volgde haar voorbeeld op. Kedingen kwam het eerste kwartier dan ook niet aan bod. Door snelle aanvallen en mooie breakouts stond het scorebord al snel op 8-0. Het team uit Groenlo wist elkaar goed te vinden en het lukte het team uit Wierden niet om langs de verdediging van Grol te komen. Dit resulteerde in een ruststand van 12-3.

De druk was van de ketel; de tweede helft ging van start. Helaas wilde het in de tweede helft minder lukken en was er weer sprake van het gebruikelijke dipje. Toch kon Grol de bovenhand houden en kwamen de punten niet in het gevaar. De stand maakte ook dat er dingen uitgeprobeerd werden en speelsters op anderen plekken stonden. Dit gaf weer nieuwe inzichten en kansen. Dat was goed om te zien nu er een flink aantal spelers in de lappenmand zijn beland. Gelukkig had het team van Grol er 2 speelsters uit de a-jeugd bij gevraagd die een goede bijdrage leverden en was Myrthe Meershoek weer terug van een langdurige blessure. Mignon Schuurmans mocht het 100e doelpunt op haar naam schrijven. De eindstand van deze sportieve wedstrijd was 20-10 in het voordeel van Grol. Na afloop van de wedstrijd werd er tijdens het beginfeest in de kantine verder gestreden tijdens verschillende hilarische spellen. Het was dan ook nog tot in de late uurtjes gezellig.

Volgende week zondag iddag zullen dames aantreden tegen Stevo in Geesteren.