25 april 2024
Home » Sport » Dames 1 pakt winst tegen Artemis

Dames 1 pakt winst tegen Artemis

161

GROENLO – De helft van de wedstrijden zit erop. De dames 1 van HV Grol hebben elf wedstrijden gespeeld en staan op de vierde plek in de tweede klasse.
Afgelopen zaterdag kwam het tweede team van Artemis op bezoek in Groenlo. De eerste wedstrijd tegen dit team werd door de dames van Grol met ruime cijfers gewonnen. Het was duidelijk dat de dames van Artemis zich nog moesten vormen tot een team. Ze bleken een hele grote selectie te hebben. Dat werd afgelopen zaterdag al snel duidelijk. Een aantal onbekende speelsters, een beter spelend Artemis maar vooral een traag spelend Grol resulteerde in een gelijk opgaande wedstrijd.

De dames van Grol konden uitlopen tot 3-0 waarna de uitspelende ploeg al snel de stand gelijk maakte. Tot een stand van 8-8 konden de dames van Artemis telkens aansluiten en hebben ze zelfs even voor gestaan. Eline ten Bruin heeft, na meer dan een jaar niet kunnen spelen in verband met een blessure, vandaag haar eerste speelminuten weer gemaakt. Zij liep een aantal keer razendsnel naar voren om de druk op de tegenstanders te verhogen.

De rust werd ingegaan met een stand van 10-8. De dames kregen de opdracht om meer druk te zetten, sneller samen te spelen en goed te praten. Het was duidelijk dat er meer goals gemaakt moesten worden. Deze opdrachten zijn gedeeltelijk uitgevoerd.

De doelpunten kwamen in de tweede helft wat meer door sneller te spelen, maar de dames van Grol hadden hier veel meer gebruik van kunnen maken. Via 14-10 en 17-12 liepen de dames uit naar een stand van 21-15. De dames van Artemis wisten in de laatste minuten de stand tot 21-17 te krijgen.

Volgende week zondag spelen de dames tegen Ha-stu 2 in Nijmegen.