25 april 2024
Home » Sport » Dames 2 op koers voor kampioenschap

GROENLO – Hv Grol dames 2 – Stevo dames 3 (18-17)
Afgelopen zaterdag stond voor Dames 2 van de HV Grol een spannende wedstrijd op het programma. De dames van Stevo 3 waren hun tegenstander. In de eerste helft van het seizoen wist Stevo in eigen huis met 1 doelpunt verschil te winnen. Maar omdat Grol het kampioenschap in het vizier heeft, waren de dames van Grol er op gebrand om deze wedstrijd de rollen om te draaien en de punten in Groenlo te houden.

Met de carnaval nog in de benen en vol gezonde spanning begonnen de dames aan de wedstrijd. Grol opende de score, maar het duurde niet lang of Stevo kwam met een reactie 1-1. De eerste helft bleef gelijk op gaan tot 5-5. Daarna was het Stevo die de voorsprong nam. De dames van Grol zakten verdedigend iets in en wisten het aan de voorkant niet af te maken. Dit resulteerde in een ruststand van 8-10 in het voordeel van Stevo.

Tijdens de rust gaf coach Xander de nodige tips en werd besproken wat te doen in de tweede helft. De wedstrijd was nog niet gespeeld en zeker was dat Stevo niet verder uit mocht lopen. De dames wisten dat het een flinke strijd zou worden, maar de doelstelling was winst behalen. Dus net als de eerste helft gingen de dames vol goede moed van start. Helaas was het Stevo die met een snelle break-out de score wist uit te bouwen. Gelukkig kon Grol daarna de draad weer oppakken, stond de verdediging dicht en werd er aan de voorkant goed afgerond. Grol kwam bij tot 13-13. Al snel werd het 14-14. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Grol moest er hard voor vechten, maar in de laatste tien minuten wisten ze toch zelf op voorsprong te komen. Stevo gaf zich ook niet zomaar gewonnen en wist terug te komen tot 18-17, maar met nog 23 seconden op de klok wist Grol dat ze dit niet meer weg mochten geven. Nog even koos Stevo voor 1 op 1 mandekking, maar gelukkig voor Grol klonk toen het eind signaal.

Een zenuwslopend einde, voor zowel de speelsters als het publiek, maar uiteindelijk bleven de punten in Groenlo. De dames van Grol hopen de komende weken deze winnende lijn door te kunnen zetten, zodat ze zich over een paar weken kunnen richten op de kampioenswedstrijd.