26 april 2024
Home » Sport » Dames 2 verliest van nummer 2

GROENLO – HV Grol DS2 – D.S.V.D. DS4 (21-29)

Zaterdagavond 1 december stonden de dames van het tweede van HV Grol om 19.00 uur oog in oog met de dames van D.S.V.D DS4 uit Deurningen. Gezien het feit dat D.S.V.D op een tweede plaats stond, moest dit voor Grol haast wel een zware pot gaan worden. En wat gedacht werd kwam uit. D.S.V.D begon sterk en wist binnen vijf minuten uit te lopen naar een 1-4 voorsprong. Met name de hoekspeelster wist een paar strakke ballen langs keepster Dion te gooien. Na 10 minuten spelen had Grol het nog steeds niet onder controle en was D.S.V.D. uitgelopen naar een stand van 2-7. De meestal zo sterke verdediging van Grol liet vandaag helaas te wensen over en ook in de aanval was veel balverlies en werden kansen niet afgemaakt. Wel benutte Marieke een 7-m en schoot Maaike, nadat ze eerst haar bal op de paal gooide, er toch een leuk balletje in. Na 20 minuten stond er 5-13 op het scorebord. In de laatste 10 minuten van de eerste helft wist Lynn nog te scoren uit een break-out en hield Dion nog een snel genomen vrije bal tegen met haar voeten. Ruststand 9-18.

Na rust kwam Grol beter uit de startblokken. De eerste snelle aanval resulteerde in een prachtig doelpunt van Chantal K.. Opnieuw benutte Marieke een 7-m en later nog één. Helaas waren er ook een paar snelle aanvallen die niet goed afgemaakt werden en ook kreeg D.S.V.D. een 7 meter en wist deze te scoren. 14-20. Grol speelde en verdedigde de tweede helft beduidend beter. Vijf minuten voor het einde stond het 17-29. En Grol wist in de laatste minuten de verdediging dicht te houden en nog vier keer te scoren. In de laatste seconden werd de eindstand op 21-29 bepaald. Helaas geen punten, maar wel een leuke sportieve pot handbal.

Volgend weekend hebben de dames een handbal vrij weekend, maar op 15 december speelt dames 2 om 19.00 uur thuis in Sporthal Den Elshof tegen Stevo Ds3.