20 april 2024
Home » Sport » Danique Weernink en Kim van der Meer beste stijlamazones

Danique Weernink en Kim van der Meer beste stijlamazones

327

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

VRAGENDER – De jaarlijkse stijlspringwedstrijd op Paardensportcentrum Lichtenvoorde is zaterdag 27 december gewonnen door twee amazones. Gastjurylid Steven Veldhuis, die 34 deelnemers in de klasse B (1 meter) van punten en commentaar via de microfoon voorzag, wees Danique Weernink en Kim van der Meer als beste amazones aan. Ze kwamen allebei op 79 punten uit met hun paarden Ulvana en Julio. De derde plaats werd ingenomen door Marloes Volker (Divastrade) en Marliek Snuverink (Duncan), terwijl de vijfde prijs naar Alvyra Arendsen Raedt (Cannavaro) ging.

Steven Veldhuis, trainer en ruiter uit Haaksbergen, was enthousiast over het niveau van rijden. “Over het algemeen was dat voldoende. De presentatie was gemiddeld zeer goed en je zag dat de ruiters die terugkwamen voor de barrage wat probeerden te doen met mijn aanwijzingen. Dat het niet direct lukt is niet erg, als ze er maar over nadenken en dat zag je. Dat maakt het jureren van zo’n wedstrijd zo leuk”, vertelt hij.

De overige springrubrieken op zaterdag en zondag waren voorbehouden aan ruiters die aangesloten zijn bij Kring Achterhoek. Winnaars bij de pony’s waren Anouk Elferink met L’Ami Noir (klasse B cat. AB), Lotte Beusink met Jesse (klasse B cat. DE), Liesje Vrolijk met Tweety (klasse L cat. ABC), Nadie Thuinte met Royal Collection Nozy Girl (klasse L cat. DE) en Aneke Thuinte met Jim (klasse M en Z in handicap).

Op zondag waren Alvyrra Arendsen Raedt met Cannavaro en Danique Weernink met Ulvana opnieuw succesvol door eerste en tweede in de klasse B te worden. Joey Groot Bramel won de klasse L met Ecardy. De overige winnaars waren Carina Winkelman met Dope (klasse M) en Bea Vos met Hilfiger (klasse Z/ZZ).

Op zaterdagavond werd het seniorenspringen in de klasse B gewonnen door de Duitser Carl Heinz Hemmen met Ragun, gevolgd door Adri van Rijn uit Ruurlo met Avos Ecarlo’s. Van Rijk werd in het L opnieuw tweede met Ippon Z, achter Rob Schenk met Corado. In de gecombineerde klasse M/Z/ZZ won Chantal Leusink met Varon, gevolgd door Peter van Straalen met Enjoy Me.

Danique Weernink en Kim van der Meer wonnen zaterdag de stijlbeoordeling, terwijl Marloes Volker (rechts) gedeeld derde werd. Foto Wendy Scholten