20 april 2024
Home » De Tukkers DS 2 – HV Grol DS 1

GROENLO – Afgelopen zaterdag speelden de dames 1 van HV Grol een vroege uitwedstrijd in Albergen tegen het tweede team van de Tukkers. Thuis werd er ruim verloren van dit team en dat wilden de Grolse dames nu beter doen.

Grol opende de score en het team was gretig en speelde voor een goed resultaat. Er ontstond een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij beide teams goede aanvallen lieten zien en het verdedigend, zeker bij HV Grol, goed stond. Dat beide teams niet voor elkaar onder deden was ook te zien aan de stand, net voor rust stond het 9-8. De Tukkers scoorden nog een keer en met een stand van 10-8 wisselden de teams van helft.

Aan Grolse kant was de overtuiging dat een goed resultaat kon worden behaald. Het advies was om goed bij de les te blijven en gedurfd te blijven spelen.

In het begin van de tweede helft zag men hetzelfde beeld, 2 teams die vrijuit speelden en elkaar in evenwicht hielden, al keek HV Grol steeds tegen een kleine achterstand aan.
Halverwege de 2e helft haperde de aanval en de afronding even bij Grol, waardoor de Tukkers een voorsprong van 20-15 konden nemen. HV Grol herstelde zich wel en liet goed spel zien, maar de voorsprong gaf het team van de Tukkers niet meer uit handen. Beide teams scoorden nog 2 keer.
De uitstekend leidende scheidsrechter floot bij een 22-17 stand voor het einde.

Een goed gespeelde wedstrijd van de Grolse kant, dat aangevuld was met 2 jeugdspeelster Maud en Kirsten, die 4 keer wist te scoren.

Aanstaand weekend is er geen handbal en het weekend daarna worden de laatste wedstrijden gespeeld.
HV Grol speelt zaterdag 6 april om 20.10 uur thuis tegen de kampioen Borhave. HV Grol heeft nog wat goed te maken na de uitwedstrijd destijds in Borne, waar met hars werd gespeeld en Grol hier geen raad mee wist.