Home » Sport » Denis Lynch en Marcus Ehning smaakmakers op Jumping de Achterhoek

Denis Lynch en Marcus Ehning smaakmakers op Jumping de Achterhoek

208

VRAGENDER – Het publiek dat vandaag, zaterdag, op Jumping de Achterhoek rijendik langs de lijn stond werd getrakteerd op schitterende ritten van topruiters. Nadat de Duitser Marcus Ehning, de nummer drie op de wereldranking, de Grote Prijs op CSI1* niveau (1.30m) won, schreef de Ier Denis Lynch, 33e op de wereldranking, laat op de avond de Medium Tour finale (1.40m) op naam. Allebei op een wijze waarbij de ervaring er vanaf spatte.

Denis Lynch won De Paardenkrant Prijs door het uiterste te vragen van de achtjarige hengst Songe De Toscane (Indoctro x Quick Star), die alles gaf wat hij in zich heeft. In deze barrage met achttien starts wist Erika Lickhammer uit Zweden tweede te worden met de met veel vermogen springende Hermes SV (v. Orlando). Beste Nederlandse combinaties waren de Drentse Chantal Regter met Quilando (v. Quintender) als vijfde en de Brabander Piet Raijmakers jr. als zesde. Raijmakers was dik in zijn nopjes, aangezien de zelf gefokte Van Schijndel’s Chopard (v. Rascin) nog maar zeven jaar is.

Marcus Ehning won de vierde prijs in deze zaterdagavondproef met Gaudi (v. Ogano Sitte), nadat hij vanmiddag al de Grote Prijs van de CSI1* tour had gewonnen. Hier plaatsten zich 20 van de 78 deelnemers voor de barrage, waarin Ehning de meest ideale rit reed met de Zangersheide gefokte merrie Cristy (Canturo x Landlord).

Verrassend misschien wel dat Ehning deze Paardenkliniek De Watermolen Prijs probeerde te winnen. “Ik ben hier niet alleen maar m’n paarden aan het scholen. Ik probeer me er ook vooraan bij te rijden, maar niet met alle geweld. Deze merrie heb ik nog maar een paar weken te rijden en dit is onze tweede wedstrijd. Het is een zeer sensibele merrie, maar ik mag haar erg graag. Ze heeft nog maar weinig ervaring omdat ze eerst twee veulens heeft gehad en vandaag reden we onze eerste barrage, maar ze deed dat heel makkelijk.” Beste Nederlandse was Dominique Roelofsen uit Raalte op de derde plaats met Capri Rubertha R (v. Wender R).

Ook een publiekstrekker was de Twente Cup finale voor pony’s, waarbij de pas achtjarige Manon van den Hof uit Slagharen bij de kleine pony’s won en de dertienjarige Elike Morsink uit De Lutte bij de grote pony’s. Morgen, zondag, is het de laatste dag van Jumping de Achterhoek met om 15.00 uur de Grote Prijs van Oost Gelre op 1.45m niveau.

Voor meer informatie www.jumpingdeachterhoek.nl