25 april 2024
Home » Groenlo » Dicky Dibbets wint de derde wedstrijd om de IJsselCup

Dicky Dibbets wint de derde wedstrijd om de IJsselCup

163

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

De ‘zomerreces’ zit er weer op en de deelnemers aan de IJsselCup konden zich opmaken voor de derde IJsselCup wedstrijd. Helaas ook deze keer weer enkele afzeggingen, maar dat kon de pret niet drukken. Om half zeven was iedereen aanwezig en na het uitspreken van de verwachtingen, de laatste weken wordt er goed gevangen aan de IJssel en vangsten van meer dan 10 kilo eerder regel zijn dan uitzondering, kon er geloot worden; zes man  links en zes man rechts van de veerpont.

Om half acht klonk het beginsignaal en goed gevulde korven zochten hun weg naar de gekozen stek. De ene deelnemer pakte de ±20 meter lijn, de ander gokte erop dat de vis zich verder uit de kant bevond en zette in op ± 30 meter. Het idee was om vanaf het begin redelijk wat aas te brengen om de vis aan het azen te krijgen. Zit de vis eenmaal op de stek, dan met enige regelmaat extra aas (casters, hennep en mais) brengen om de vis aan de praat te houden.

Op enkele plekken werd vrijwel meteen vis ( voornamelijk voorn) gevangen,  maar met name op de stekken links van het pontje was het karig. Sporadisch een beet maar deze waren niet of nauwelijks te verzilveren. Ook moest hier veel zwaarder gevist worden, korven van minimaal 110 gram bleven amper liggen. Hoe anders was het rechts van het pontje. Hier voldeed een korf van maximaal 80 gram!

Na een kleine 20 minuten werden op de hogere nummers, recht van het pontje, de eerste bonusvissen gevangen. Helaas maar bij enkele deelnemers. De vis zat er wel maar was zeer voorzichtig. Op de hogere nummers zaten Remko Stöteler, Dicky Dibbets en Ivo te Kortschot nog steeds aardig in de beet en met grote regelmaat wisten de heren een knappe vis te vangen. Remko en Dicky vingen voornamelijk grove voorn en winde terwijl Ivo een paar knappe brasems wist te vangen. Op de lagere nummers was het nog steeds behelpen, de vis gaf geen thuis. Na ruim drie uur vissen kreeg Remko een felle aanbeet en na enkele minuten wist Remko wat er aan de andere kant van de lijn zat, een beste barbeel. Helaas voor Remko schoot deze eraf. Op het zelfde moment wist Henk Geurkink (links van het pontje)

Henk Geurkink met een knappe winde.
Rechts van het pontje werd er nog geregeld vis gevangen, met name voorn en winde, terwijl er links van het pontje nagenoeg niets gebeurde. Op de hogere nummers wisten twee deelnemers het zeker, de tien kilo grens is gehaald!

Om 12:00 uur klonk het eindsignaal en met name de weegploeg rechts van het pontje kon hun borst nat maken. Uiteindelijk is er door 10 deelnemers 41375 gram vis gevangen (helaas twee deelnemers zonder vis), ruim twee keer zoveel als de eerste twee wedstrijden bij elkaar. Op zich een leuke vangst, alleen jammer dat er maar door 3 deelnemers goed gevangen is.

Uitslag 3e wedstrijd IJsselCup 2015:
1. Dicky Dibbets 15450gr
2. Ivo te Kortschot 11600gr
3. Remko Stöteler 6005gr

Stand na de 3e wedstrijd IJsselCup 2015:
1. Dicky Dibbets 17690gr
2. Ivo te Kortschot 16135gr
3. Remko Stöteler 13975gr

De eerste volgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist aan de Gelders Hoofd-Wellensweg in Voorst en wel op zondag 20 september. De maanden september en oktober zijn normaliter de maanden op de IJssel. En aangezien we op gewicht vissen kan er nog van alles gebeuren, dat beloofd de komende wedstrijden nog wat!