DS1 Hv Grol vecht voor punten


HV Grol DS1 – HV Langeveen DS1 (14-20)

GROENLO – Zaterdagavond kregen de dames van HV Grol het op de 2e plaats staande HV Langeveen op bezoek. De uitwedstrijd werd nipt verloren met 21-19. De dames van Grol hadden hun speelstijl wat aangepast om zodoende beter in hun spel te komen. In het begin was dit even wennen, maar geleidelijk ging dit steeds beter. Ook verdedigend hadden de dames de zaakjes dit keer goed voor elkaar. Tot een stand van 3-4 was het een gelijk opgaande wedstrijd. Hierna ging het aanvallend wat moeizamer en was de dreiging minder. Hier profiteerde het team van Langeveen van en speelde zich naar een voorsprong. Via een tussenstand van 4-10 werd er met een stand van 6-13 van helft gewisseld.

Voor de 2e helft werd door coach Daan meegegeven met meer bravoure te spelen en ook de afronding scherper te hebben. De dames speelden de 2e helft met een goede inzet en probeerden de opgelopen achterstand in te lopen. Verdedigend stond het goed en ook de omschakeling naar de aanval was beter. Het manco was echter de uitgespeelde kansen benutten. Ondanks dat Grol zich tot vijf minuten voor tijd terug knokte tot 14-18, had het in de 2e helft enkele breaks en 3 strafworpen gemist. Het deed hiermee zichzelf tekort gezien het vertoonde spel, anders was het nog spannend geworden. In de laatste minuten scoorde Langeveen nog twee keer en floot de uitstekend leidende scheidsrechter bij een stand van 14-20 voor het einde.

Voor Grol had er meer ingezeten, echter het vertoonde spel was beter dan de voorgaande wedstrijden. De dames van HV Grol gaan zich opmaken voor een belangrijke thuiswedstrijd a.s. zaterdag tegen Stormvogels uit Haaksbergen. De punten in die wedstijd zijn welkom voor het verdere verloop van de competitie.


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.