Home » Groenlo » Een terecht gelijkspel voor Grolse Boys

Een terecht gelijkspel voor Grolse Boys

614

GROENLO – De competitiewedstrijd tegen FC RDC uit Deventer heeft al een paar keer op het programma gestaan, maar werd steeds afgelast in verband met slecht weer. En op voorstel van RDC werd ie uiteindelijk verplaatst naar afgelopen donderdag. Het werd dus een lichtwedstrijd, wat toch weer net even anders is. Grolse Boys had niet alle spelers tot haar beschikking. Zo kon Kevin Nuchter niet vanwege zijn werk en Youri Groot Kormelink vanwege zijn studie. Dus in de achterhoede moest gesleuteld worden. Amir Haziri speelde nu linksback en Pascal Brockotter centraal op het middenveld. Ook Ramon Janssen stond weer in de basis voorin.

De eerste 20 minuten gebeurde er weinig opvallends totdat Grolse Boys onnodig balverlies leed achterin, waardoor RDC gemakkelijk de bal kreeg, hoewel het daar wel een handje aanzat. De scheidsrechter zag dat echter niet en RDC kwam gemakkelijk op voorsprong. In de 25e minuut leek de thuisploeg gelijk te komen want een overtreding op Michel Overbeek binnen het strafschopgebied leidde tot een penalty. Deze werd echter door topscorer Kenan Kukic veel te zacht ingeschoten, waardoor de keeper van RDC gemakkelijk redding kon brengen.

Wat later trapte keeper Bas van Doorn ver uit. Zouhair Chahboune kon de bal mooi door koppen, maar Kenan kwam net te laat om echt gevaarlijk te worden. Een van richting veranderde vrije schop op de paal was de tweede goede kans van Kenan. Vijf minuten voor rust werd het nog even hectisch voor Grolse Boys. Bij een uitloopactie van Bas schoot zijn arm uit de kom. Dat bleek bij hem wel vaker te gebeuren. Amir nam daarop zijn plaats onder de lat in. Dat had hij ook al gedaan bij de wedstrijd tegen Glanerbrug, dus wat ervaring had hij wel. Nieuweling Eustas uit Litouwen kwam als wissel in het veld.

Vlak voor de rust kreeg RDC nog een goede kans door een vrije trap net buiten de zestien, maar het schot ging ruim over. Direct na de rust was Amir even vergeten dat je een terugspeelbal niet meer in de handen mag pakken. De vrije trap op twaalf meter van het doel kwam op de buitenkant van de paal en dit gevaar was ook weer geweken. Ondertussen kon de opgeroepen Barry Janssen de plaats van Amir innemen. Mark Le Roux ging naar de kant, terwijl Onur Balci zijn positie als rechtsback innam.

In de 60e minuut kwam Amir te laat en veroorzaakte een penalty. Hij kreeg ook nog een gele kaart, omdat hij de bal verlegde van de penaltystip. Als gevolg van dit alles ging de strafschop van RDC hoog over. Een geluk voor Grolse Boys want een 0-2 achterstand hadden ze waarschijnlijk niet overleefd. Wat later werd de moe gestreden Amir gewisseld voor Lars de Keijzer. In de 80e minuut kwam een vrije trap van Michel Overbeek nog op de lat. Maar even later werd het terecht gelijk. Een hoge corner werd door Ramon Janssen het doel ingewerkt.

Grolse Boys probeerde nog wel door hard werken de drie punten binnen te halen, maar het bleef bij een vrije schop van Kenan die hoog over ging. Ook was er nog een gevaarlijke botsing tussen de keeper van RDC en Zouhair en Onur, maar gelukkig viel de schade mee. Alles bij elkaar wel een spannende, maar van beide kanten geen beste wedstrijd. Aanstaande zaterdag speelt Grolse Boys weer thuis en wel tegen het fysiek sterke Eefde.