18 april 2024
Home » Groenlo » Eerste grachtencompetitie gewonnen door Joop Ottink.

Eerste grachtencompetitie gewonnen door Joop Ottink.

191

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – De eerste grachtencompetitie wedstrijd 2015 zit er weer op. Deze editie doen er 28 deelnemers mee aan de grachtencompetitie waardoor er in twee vakken wordt gevist. Er werd gevist in de Kloostertuin en bij het Hertenkamp.

Om zeven uur hadden alle deelnemers zich verzameld op de parkeerplaats van de EMTÉ waar er geloot kon gaan worden. Vooraf werd er druk gespeculeerd hoe de vis zou reageren op de lage waterstand, i.v.m. de aanplant waterplanten op de “nieuwe” stukken in de gracht, en de koude nachten voorafgaande aan de wedstrijd. Na het loten togen de deelnemers naar de gelote stek en kon er begonnen worden de voorbereidingen.

Om 08:00u klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Veel deelnemers maakten een voerplek aan op elf meter en begonnen onder het kantje om in ieder geval van de hatelijke nul af te komen. Vrij snel kwamen de eerste visjes boven water, voornamelijk kleine voorn, baarsjes of mini brasems.

Naarmate de wedstrijd vorderde werden de eerste bonusvissen gevangen. Joop Ottink, vissend in de Kloostertuin op nummer 1, wist naast veel kleine vis een mooie grote brasem te vangen wat hem de vakwinst opleverde. Ook Rick van Koot wist in de Kloostertuin een brasem te vangen wat hem de tweede plek opleverde. Nummers 3 en 4 in de Kloostertuin konden de bonusvissen niet aan de schubben komen en moesten genoegen nemen met veel kleine vis.

Vak A: Kloostertuin:

1. Joop Ottink 3055 Gr.
2. Rick van Koot 1645 Gr.
3. Toon Heinsman 1485 Gr.

Hoe anders ging het bij het Hertenkamp, hier werd het eerste uur redelijk gevangen (voornamelijk kleine vis) maar daarna was het peuteren. Frank Bomers, vissend op nummer 23, wist de kleine vis wel aan de praat te krijgen en te houden en viste zo sterk naar een vierde plek. Helaas voor hem wisten de nummers 1 tot en met 3 wel een platte te vangen. Vakwinnaar Herman Oosterholt wist naast een mooie brasem ook een dikke baars te vangen.

Vak B: Hertenkamp:

1. Herman Oosterholt 2230 Gr.
2. Gerrit Oosterholt 2055 Gr.
3. Bennie Rooks 2030 Gr.

Nieuwe deze editie van de grachtencompetitie is dat de kop en de startplekken samen verantwoordelijk zijn voor het wegen (in samenwerking met de wedstrijdcommissie). Dit was even wennen voor de deelnemers, maar het is goed op gepakt!

Uiteindelijk is er door de 28 deelnemers iets meer dan 20 kilo vis gevangen, dit is een mooie opmaat voor de Open Koppel en de rest van de competitie. Helaas waren er wel vier nullen te noteren.

Tussenstand na de 1ste wedstrijd:

1. Joop Ottink 3055 Gr.
2. Herman Oosterholt 2230 Gr.
3. Gerrit Oosterholt 2055 Gr.
4. Rick van Koot 1645 Gr.
5. Bennie Rooks 2030 Gr.
6. Toon Heinsman 1485 Gr.
7. Karl Heinz Drees 1375 Gr.
8. Frank Bomers 1240 Gr.
9. Hennie van Ooijen 1060 Gr.
10. Frans Oosterholt 795 Gr.

 

De eerst volgende grachtencompetitie wedstrijd wordt gevist op zondag 31 mei. Eerst volgende wedstrijd in competitieverband is de eerste IJsselCupwedstrijd. De IJsselCup bestaat dit jaar uit vijf wedstrijden i.p.v. drie en wordt gevist op 17 mei De Hoven (Zutphen), 12 juli Baakerwaardseweg (Baak), 30 augustus Veerpont (Bronkhorst), 20 september De Hoven (Zutphen) en 4 oktober Ganzenei (Brummen). Wil je hier aan meedoen, stuur dan een mail naar IJsselcup@visseningroenlo.nl of neem contact op met Henk Migchielsen of Frank Bomers.

Open Koppel:
Zaterdag 9 mei staat de Open Koppel weer op het programma. De Open Koppel staat al jaren op de agenda en weet elk jaar vele toppers aan zich te binden. Het is dit jaar niet anders.

Op dit moment hebben zich 34 koppels opgegeven. We kunnen 40 koppels kwijt, wil je nog meedoen dan moet je er snel bij zijn. VOL = VOL. Opgeven..? Stuur dan een mail naar openkoppel@visseningroenlo.nl, je krijgt dan een automatisch bericht terug met instructies en rekeningnummer. Zodra het inschrijfgeld (€20,- per koppel) over gemaakt is ontvang je van ons het inschrijfnummer.