Eerste IJsselCup wedstrijd gewonnen door Ivo te Kortschot.


Zondag 17 mei is de IJsselCup weer van start gegaan, dit jaar met veertien deelnemers (maar liefst vijf deelnemers dan de vorige editie). Vier “nieuwe” deelnemers en een deelnemer terug van weggeweest. Dit zegt genoeg over de aantrekkingskracht van het vissen op de IJssel. Nieuw dit jaar is het aantal wedstrijden, geen drie zoals de afgelopen jaren maar vijf. De eerste wedstrijd werd gevist aan de IJssel bij Zutphen en wel tegen over de IJsselkade (de Hoven). Een week voor de wedstrijd was er nog twijfel of er überhaupt gevist kon worden aangezien het water erg hoog stond. Maar gelukkig daalde het water begin deze week dusdanig dat er gevist kon worden.

Alle deelnemers (dertien vandaag, een heeft zich netjes afgemeld) waren mooi op tijd aanwezig en na een gezellig praatje kon er geloot worden. Na het loten werd het bewuste kribvak opgezocht en kon er begonnen worden met de voorbereiding. Na het opbouwen is het zoeken naar de gewenste stek (peilen). Er werd gezocht naar een “schone” plek zonder stenen waar de voerkorf blijft liggen. Ga je dichter bij de stenen vissen dan is de kans groot dat je een van vele aanwezige grondels vangt, en deze wil je juist niet hebben. Eenmaal gevonden, lijn achter de lijnclip en gooien maar.

De gouden regel op de IJssel is voeren, voeren en nog eens voeren. De aastafels bij de deelnemers waren dan ook goed gevuld. Iedere korf werd rijkelijk voorzien van aas (casters, hennep en mais), en elke 4 a 5 minuten weer opnieuw de ingooien. Doe je dit niet, dan gaat de vis bij je buurman kijken.

Om 07:30 uur klonk het beginsignaal en de korven vlogen naar de gekozen stek en vrij snel werden de eerste vissen gevangen maar echt hard ging het niet. Hier en daar een mooie voorn en dat was het wel. Andre Stokkink, een van de vier “nieuwen” zat op nummer een en zat aardig in de beet maar wist de meeste beten niet te verzilveren, en tot overmaat van ramp verspeelde hij ook nog twee mooie brasems. Silvio Geelink zat op nummer acht en had niet echt een topdag, binnen een half uur verspeelde hij een dikke vis en vijf minuten later weer een. Daarnaast had hij veel last van obstakels in het water waardoor hij veel korven en een voorslag kwijt is geworden.

Halverwege de wedstrijd werden er meer en grotere voorn gevangen en hier en daar een mooie winde. Ook vonden enkele alvers en kolbleien de weg naar het leefnet (René Molenveld wist ook nog een klein barbeeltje te haken). De bonusvissen, in de vorm van dikke brasem en/of  grove winde, waren er wel maar lieten zich lastig vangen. Ivo te Kortschot wist in het laatste half uur drie brasems te vangen wat hem de dag winst opleverde. In totaal is er door elf deelnemers een kleine veertien kilo vis gevangen wat voor de IJssel niet veel is, twee deelnemers hebben de vis niet ter weging aangeboden.

Uitslag 1e  wedstrijd IJsselCup 2015:

1 Ivo te Kortschot

3640

gr
2 Frank Bomers

2805

gr
3 Dick Dibbets

2240

gr

 

De eerstvolgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 12 juli aan de Bakerwaardseweg te Baak. Voor die tijd hebben we nog drie 50+ wedstrijden (de eerste word gevist op woensdag 20 mei, loten vanaf 13:45 uur, er wordt gevist van 15:00 uur tot 18:00 uur) en twee grachtencompetitiewedstrijden (eerste wordt gevist op zondag 31 mei).

Feedercursus:
In de maand juni willen enkele ervaren feedervissers met nog onervaren feedervissers naar de Oude IJssel om te laten zien wat het feedervissen nu exact inhoud. Heb je interesse, stuur dan een mail naar feedercursus@visseningroenlo.nl of spreek een van de bestuursleden of leden van de wedstrijdcommissie er op aan. Datum en locatie volgt zodra me genoeg deelnemers hebben.

Gepubliceerd op