18 april 2024
Home » Lichtenvoorde » Erix 1 (handbal) heeft geen antwoord op goede spel van koploper Reehorst.

Erix 1 (handbal) heeft geen antwoord op goede spel van koploper Reehorst.

164

Zaterdagavond 21 november stond voor de heren van Erix de uitwedstrijd tegen de tot op heden ongeslagen kampioenskandidaat Reehorst in Ede op het programma.

Het eerste deel van de eerste helft was Reehorst duidelijk de sterkere partij. De heren van Erix waren verdedigend niet in de staat de individuele acties van de opbouwers te pareren en aanvallend werd er te veel balverlies geleden. Hierdoor was de tussenstand al snel 12-5. Het tweede deel van de eerste helft herpakten de heren van Erix zich. Voornamelijk door individuele acties van midden opbouwer Dirk Berentsen en diverse afstandschoten werd de achterstand verkleind. Ook verdedigend werd er meer als één blok geschoven en mandekking gegeven aan de meest gevaarlijke opbouwer. Hierdoor werd de ruststand 18-14.

In de rust werd besproken vooral door te spelen als in het tweede deel van de eerste helft. Helaas bleek niks minder waar. Diverse malen werd er weer onnodig balverlies geleden en werd in de verdediging de opbouwers vrij spel gegeven. Daardoor werd de achterstand al snel weer groter. Helaas werd dit niet meer bijgehaald, waardoor er een eindstand van 42-28 op het scorebord stond.

Aanstaande zaterdag staat om 20:30 uur de thuiswedstrijd tegen middenmoter Udi uit Arnhem op het programma.
U bent allen van harte welkom in de Hamalandhal te Lichtenvoorde!