26 april 2024
Home » Lichtenvoorde » Erix H1 (handbal) naar halve finale beker.

Erix H1 (handbal) naar halve finale beker.

173

Afgelopen dinsdag 16 mei stond voor de heren 1 van Erix de kwartfinale op het programma tegen Duiven 1 die in de reguliere competitie op de 5e plaats waren geëindigd.

Deze tegenstander zou dus voor kampioen Erix een niet al te grote horde moeten zijn op weg naar de dubbel!
Vooraf waarschuwde de coach zijn team om toch vooral goed geconcentreerd te spelen omdat bij een mindere dag van Erix, zomaar de winst uit handen gegeven zou kunnen worden, vooral omdat Duiven in praktijk een zeer lastige tegen stander kan zijn.

Duiven kwam slechts met 1 wissel naar Lichtenvoorde, tegenover drie wissels aan Erix zijde, het tempo moest dus hoog gehouden worden om Duiven moet te maken en dan toe te slaan. Niets leek een eenvoudige overwinning in de weg te staan…

Hoe anders kan een wedstrijd lopen dan vooraf de verwachting is. Daar waar Duiven scoorde verzuimde Erix hetzelfde te doen, veel open kansen werden gemist en al snel keek Erix tegen een achterstand aan van 8-2.
Het was dat keeper Leroy Winkels goed stond te keepen en nodige ballen tegenhield, anders was de achterstand waarschijnlijk onoverbrugbaar geworden. Verdedigend was er zoveel miscommunicatie dat spelers van Duiven er naar hartenlust door konden lopen om te scoren. Desondanks kwam gedurende de eerste helft, Erix toch weer langzaam dichterbij, echter de ruststand was 12-15 in het voordeel van Duiven.

In de rust werd er nog eens op gehamerd om vooral het eigen spel te spelen, de snelheid d.m.v. break outs te verhogen en vooral niet de lange bal te spelen in die break outs maar de bal snel op te brengen over veel schijven.

Hoewel ook de tweede helft aan Erix zijde niet overliep van hoogstaand spel kwam men wel wat beter in de wedstrijd en trok men de stand weer gelijk, maar daarna bouwde Duiven ook net zo gemakkelijk weer een voorsprong op van drie punten.

Toch boog Erix ook deze achterstand weer om, mede geholpen door de scheidsrechters!
Het scorebord viel namelijk om onduidelijke redenen uit en toen de nieuwe stand op het bord verscheen had Erix er plotseling een punt bij, natuurlijk werd hier aan Erix zijde geen bezwaar tegen gemaakt.
De laatste tien minuten liet Erix eindelijk weer eens zien waar men goed in is. Er werd veel gescoord uit snelle aanvallen en break outs. Ook Stijn van Zutphen liet vanaf de middenopbouw zien, nog steeds over een verwoestend schot te beschikken en verschalkte meerdere keren de Duivense keeper daarmee.

Uiteindelijk trok Erix de wedstrijd over de streep en won toch nog met een ruime voorsprong van 35-30 de wedstrijd.
Wie de tegenstander wordt in de halve finale was op het moment van schrijven nog niet bekend. Maar houd de Facebook pagina van Erix Heren1 in de gaten voor tijd en plaats van die halve finale.

Het kan voor Erix H1 een uniek jaar worden, promotie naar de landelijke Hoofdklasse en het winnen van de afdelings beker!