Home » Lichtenvoorde » Erix H1 verliest nipt in eigen huis van koploper!

Erix H1 verliest nipt in eigen huis van koploper!

245

LICHTENVOORDE – Na vier overwinningen op rij hadden de handballers Erix H1 zich terug geknokt naar de top van de Hoofdklasse. Om zich definitief in de top van die Hoofdklasse te nestelen moest er zaterdagavond thuis gewonnen worden van de sterke koploper UDI 1 uit Arnhem. Geen gemakkelijk opgave omdat UDI een fysiek sterke tegenstander is, die altijd weinig ruimte weggeeft aan de aanvallers van Erix!

Toch was de openingsfase van de wedstrijd voor Erix en men pakte al snel een voorsprong van 3-0. Helaas wist Erix dit niet vast te houden en liet UDI weer langszij komen en zelfs een voorsprong pakken vooral door de sterke linker-opbouw speler die het spel goed verdeelde maar ook regelmatig zelf wist te scoren. Om deze gevaarlijke speler enigszins te beteugelen werd besloten om hem mandekking te geven en zo te proberen de angel uit het team te halen. Dat lukte maar gedeeltelijk, want daardoor ontstond er wat meer ruimte in de verdediging bij Erix waar de aanvallers van UDI dankbaar gebruik van maakten.

Maar Erix bleef zelf ook scoren waardoor de score lang in evenwicht bleef, met nog minder dan twee minuten te spelen in de eerste helft was de stand 12-13 voor UDI. Door onduidelijkheid en miscommunicatie over de nog te spelen tijd, het scorebord in de Hamalandhal lag er alwéér uit, maakte Erix enkele foute keuzes en gaf men UDI de mogelijkheid nog enkele keren te scoren wat resulteerde in een ruststand van 12-16 in het voordeel van de koploper uit Arnhem.

In de rust leefde allerminst het idee dat de wedstrijd verloren was. Afgesproken werd om het tempo op te voeren en niet, zoals in de eerste helft, mee te gaan in het lagere tempo van UDI. Ook werd benadrukt om simpeler te spelen omdat in de eerste helft vaak de moeilijke oplossing werd gekozen, wat dan vervolgens balverlies opleverde en UDI de mogelijkheid gaf via snelle breaks te scoren.

Toch was Erix in het begin van de tweede helft niet helemaal bij de les. UDI breidde de voorsprong snel uit naar 15-21 en even leek de wedstrijd al gespeeld. Maar vanaf dat moment was het Erix weer die wedstrijd in handen pakte. Erix knokte zich terug in de wedstrijd, scoorde zeven keer in korte tijd waar UDI maar één keer het net wist te vinden en trok de stand weer gelijk naar 22-22. Het beloofde toch nog een spannende slotfase te worden!

Even leek UDI ook te breken maar Erix kon net niet genoeg doordrukken om de tegenstander definitief op de knieën te krijgen. Sterker nog, door tijdspel en foute keuzes leed Erix meerdere keren balverlies en gaf zo UDI de mogelijkheid om weer een voorsprong op te bouwen van vijf punten en leek de wedstrijd nu toch echt gelopen.

Maar Erix toonde karakter, rechtte nog één keer de rug en bracht de achterstand terug tot één punt, helaas was de tijd te kort om ook nog de winst te pakken. UDI scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd en bracht de eindstand op 29-31

Als Erix zijn normale niveau had gehaald was winst absoluut mogelijk geweest maar op beslissende momenten was het team niet bij de les. Ondanks dit verlies blijft Erix mee doen om de toppositie in de Hoofdklasse, de top zes staat zeer kort op elkaar en alles is nog mogelijk. Door iets meer ervaring op dit niveau, gecombineerd met wat slimmer spel is het absoluut mogelijk voor Erix om definitief mee te doen om de kopposities.

Zaterdag a.s. staat voor Erix de verre uitwedstrijd op het programma tegen Cometas 1 uit Leeuwarden die momenteel op de derde plek staan met slechts twee punten meer dan Erix.