Home » Lichtenvoorde » Erix pakt niet de beker in spannende bekerfinale

Erix pakt niet de beker in spannende bekerfinale

182

LICHTENVOORDE – Na een mooi en succesvol seizoen waarbij Erix de titel pakte, gingen de heren voor de kers op taart, het pakken van de beker in de bekerfinale tegen Cabezota 1 uit Enschede.

Deze wedstrijd vond plaats op neutraal terrein in Twello.

Vele supporters reisden het team achterna om de heren aan te moedigen, zelfs een bus werd gecharterd om ook de jonge supporters de kans te geven bij de wedstrijd aanwezig te zijn.

Hoewel Cabezota als derde eindigde in de reguliere competitie, is het een tegenstander die zeer lastig te verslaan is vooral door de zeer sterke rechter opbouwspeler die lastig af te stoppen is. Erix probeerde door een iets gewijzigde tactiek, waarbij de verdediging iets anders werd ingevuld, deze speler af te stoppen.

Dat lukte in de eerste fase van de wedstrijd maar gedeeltelijk, pas nadat Leon Hulzink de opdracht kreeg deze speler te verdedigen, kwam Erix wat beter in de wedstrijd.

Tot 5-5 ging de wedstrijd gelijk op, maar toen een kwart van de wedstrijd gespeeld was, liep Cabezota langzaam uit naar een voorsprong van 6-9.

Het tweede kwart was duidelijk voor Erix en speelde men de beste periode van de wedstrijd. Verdedigend stond het goed en gaf men weinig doelpunten weg terwijl er zelf wel gescoord werd. Erix trok de score weer gelijk en kwam zelfs op voorsprong, vooral door enkele goede acties van Youri Kuypers die alleen onreglementair afgestopt kon worden. De strafworpen die dit opleverde werden vakkundig afgemaakt door Stijn van Zutphen die de keeper geen schijn van kans gaf deze ballen te stoppen. Erix ging dan ook volkomen terecht met een voorsprong van 15-14 rustten.

Erix had er vertrouwen in om in deze gelijk opgaande wedstrijd uiteindelijk met de beker richting Lichtenvoorde te gaan.

Toch liet de tweede helft een iets ander beeld zien, de eerste 10 minuten ging het nog gelijk op maar vanaf dat moment kreeg Erix steeds minder vat op de aanvallers van Cabezota en gaf men in de verdediging te veel ruimte weg waardoor het team uit Enschede uit kon lopen naar een voorsprong van 18-21. Na een rode kaart voor een speler van Cabezota, die Dirk Berentsen ernstig hinderde in een snelle break out, richtte Erix zich nog een keer op kwam langzaam terug in de wedstrijd. Met een prachtige lob bracht Marco Rotter de stand weer gelijk op 22-22.

Met nog tien minuten op de klok leek Erix toch de wedstrijd weer naar zich toe te trekken maar vanaf dat moment zag men geen kans meer om door de fysiek sterke verdediging van de tegenstander door te breken en wist niet meer te scoren. Bovendien werd er verdedigend te veel ruimte weggegeven waardoor Cabezota wel het doel kon vinden en zo uit kon lopen en de wedstrijd wist te winnen met 23-28

De felbegeerde beker ging zodoende richting Enschede en niet naar Lichtenvoorde.

Hoewel de supporters en het team zeer teleurgesteld waren dat de beker niet gewonnen werd, waren er veel complimenten voor het team voor deze mooie en spannende bekerfinale.

Hoewel het seizoen dus eindigde met een lichte teleurstelling, kan Erix terugkijken op een prachtig jaar waarbij de titel dik verdiend gewonnen werd!

Dit team heeft afgelopen seizoen een sterke groei doorgemaakt en met een gemiddelde leeftijd van rond de 25 jaar, zit er nog genoeg rek in om door te groeien. Dat zal ook noodzakelijk zijn als men volgend seizoen in de landelijke Hoofdklasse uitkomt.

Steeds meer supporters weten, door het mooie en snelle spel van Erix, de weg naar de sporthal te vinden om het team te ondersteunen. Deze ondersteuning zal volgend seizoen ook hard nodig zijn, als er op een hoger niveau gespeeld wordt.