Erix verliest van fysiek sterk Huissen


LICHTENVOORDE – Afgelopen zaterdag stond voor de handbalheren van Erix 1 de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen de fysiek sterke mannen van Huissen 1.

Vorig seizoen waren de teams in de onderlinge duels redelijk aan elkaar gewaagd, beide teams gingen met een klein verschil met de uitwedstrijd aan de haal. Toch was op voorhand duidelijk dat het verschil dit keer groter zou zijn omdat Erix net zoals vorige week verre van compleet is door blessures en afwezigheid van belangrijke spelers.

Slechts één wisselspeler had Erix ter beschikking en men moest dus gaan temporiseren om überhaupt de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Erix begon nog wel goed aan de wedstrijd en door twee doelpunten van Willem Kruip bleef men in het spoor van Huissen. Toch had Erix zeer veel moeite om door de verdediging van Huissen te breken, die zeer compact en fysiek zeer sterk stonden te verdedigen.

De aanvallers van Erix werden hard maar fair aangepakt door de verdedigers van Huissen. Omgekeerd was dat verdedigend bij Erix juist de achilleshiel. Er werd niet stevig genoeg verdedigd en men gaf te veel ruimte weg waardoor de grote en sterke cirkelloper veelvuldig kon worden aangespeeld, die daar dankbaar gebruik van maakte en zes keer wist te scoren in de eerste helft. Desondanks bleef Erix nog redelijk in het spoor van Huissen, het verschil werd nooit groter dan vier punten. Door drie doelpunten op rij van Martin Kruip, waarvan twee uit een break-out, kwam Erix zelfs terug tot 2 punten verschil. In de slotseconde van de eerste helft wist Huissen het verschil weer op drie punten te brengen, ruststand 9-12.

De tweede helft kende voor Erix twee slechte periodes, direct na rust liep de achterstand snel op naar 5 punten. Toch vocht het team zich weer terug in de wedstrijd, na drie doelpunten van Dirk Berentsen op rij, waarvan twee uit een penalty, kwam Erix weer tot op twee punten en was het halverwege die tweede helft 16-18 in het voordeel van Huissen.

Vanaf dat moment had Erix de tweede slechte periode, aanvallend toonde met te weinig lef om de ruimtes te benutten en werden er teveel open kansen gemist. Huissen daarentegen bleef wel scoren en liep zelfs uit naar 16-23

Dat verschil kwam Erix niet meer te boven, door te weinig wisselspelers vloeiden de krachten weg en was men niet meer in staat de achterstand te verkleinen.

Huissen wist zelfs nog uit te lopen en bracht de eindstand op 20-29 en pakte daarmee een verdiende overwinning.

Vorig seizoen stond Erix na twee wedstrijden nog bovenaan in de Hoofdklasse, nu bevindt men zich in de onderste regionen. Toch is dit voornamelijk te verklaren door de personele onderbezetting van Erix, het team heeft genoeg potentie om minimaal in de middenmoot mee te strijden. Volgende week kan men sportieve revanche nemen wanneer het team weer nagenoeg compleet is, alleen Marco Rötter zal dan nog ontbreken, voor de rest is iedereen weer aanwezig. Op zondag wordt er dan om 14.20 uur een uitwedstrijd gespeeld in en tegen Duiven die gepromoveerd zijn uit de eerste klasse. Hopelijk kan Erix dan de punten mee terug nemen naar Lichtenvoorde

Gepubliceerd op


Geef een reactie.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.