26 april 2024
Home » Erix zit in de hoek waar de klappen vallen!

Erix zit in de hoek waar de klappen vallen!

165

LICHTENVOORDE – Nadat de competitie twee weken stil had gelegen i.v.m. de voorjaarsvakantie, werd afgelopen zaterdag die competitie hervat met een thuiswedstrijd voor Erix tegen Cometas uit Leeuwarden. Erix bivakkeert op dit moment op de 8e plek op de ranglijst en is nog steeds niet zeker van klasse behoud in deze krankzinnige competitie met elke week weer vreemde uitslagen waarbij iedereen van iedereen kan winnen en er bijna elke week een nieuwe koploper is. Hoewel Erix vooraf slechts drie punten achter stond op de nr. 4 van de ranglijst waren de voortekenen niet erg gunstig.

Dirk Berentsen, één van de beste spelers van Erix, was namelijk afgelopen dinsdag tijdens de training met een knieblessure uitgevallen en is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld, een flinke aderlating voor de ploeg van coach John Heinen.

Want hoewel Marco Rötter weer bijna fit is, na bijna een heel seizoen afwezigheid door blessures en weer plaats nam op de bank, was het nog onverantwoord om hem nu al in te zetten met het oog op volgend seizoen. Erix begon daarom met maar één wisselspeler aan de wedstrijd en dat is de ploeg dit jaar al vaker opgebroken, de kleine selectie blijkt een groot probleem te zijn op dit niveau.

Hoewel Erix in de eerste helft niet groots speelde, bleef men goed in het spoor van Cometas en ging de stand gelijk op. Het eerste kwart van de wedstrijd had Erix nog moeite met de gasten uit Leeuwarden maar na een kleine aanpassing in de verdediging kreeg men steeds meer grip op het aanvalsspel van Cometas. De wedstrijd bleef daardoor gelijk op gaan en kende dan ook een ruststand van 11-12 in het voordeel van Cometas.

De eerste twintig minuten van de tweede helft kende eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste helft. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en ook de stand bleef gelijk op gaan. Waar Erix in de eerste helft vaak net aan de verkeerde kant van de score zat, werd in die tweede helft af en toe zelfs een voorsprong genomen al werd het verschil nooit groter dan één punt. Met nog ongeveer vijf minuten op de klok en een voorsprong van 21-20 in het voordeel van Erix kantelde de wedstrijd. Door de weinige wisselspelers vloeiden de krachten weg uit het team en begon men onnauwkeurig te worden en wist niet meer te scoren. Cometas daarentegen ging wel door met scoren en liep uit naar een voorsprong van vier punten.

Even kwam Erix nog terug naar een verschil van twee doelpunten maar de tijd was te kort om de twee punten in eigen huis te houden. Door deze nederlaag wordt het gat met een degradatie plek nog maar twee punten. Voor rechtstreekse degradatie komt Erix niet meer in aanmerking maar men vecht met nog drie andere teams om te voorkomen dat men PD-wedstrijden moet spelen. Erix speelt nog tegen twee van deze naaste concurrenten en heeft dus alles nog in eigen hand maar weet dat het nog wel vol aan de bak moet, zeker gezien de kleine selectie.

Volgende week zondag speelt Erix de loodzware uitwedstrijd in Emmer-Compascuum tegen de nieuwe koploper HVC die de koppositie weer heeft overgenomen van UDI.