Home » Sport » GHV Open Koppel gewonnen door Wijdeveld-Walbrink.

GHV Open Koppel gewonnen door Wijdeveld-Walbrink.

138

De organisatie kan weer terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Zaterdag 14 mei is de voorjaarsklassieker van het Oosten, het Open Koppel, weer gevist. Deze editie weer een volle bak. De deelnemers waren vroeg aanwezig waardoor het om kwart voor zeven al gezellig druk was in ons clubhuis “Het Wilgenpark” . Wederom veel bekende gezichten, maar ook weer nieuwe deelnemers die een keer een wedstrijd willen vissen in de Groenlose stadsgrachten.

Dit jaar mochten we ook enkele jonge wedstrijdvissers verwelkomen, mooi om te zien dat het wedstrijdvissen bij de jeugd ook weer populair wordt. Om iets voor zeven uur sprak Erik Mentink de deelnemers toe en wenste ze een sportieve en visrijke wedstrijd, vervolgens was het Frank Bomers die de deelnemers tekst en uitleg gaf over de het ‘nieuwe’ systeem. Deze editie werd er niet alleen in vakken en op gewicht gevist, maar ook op aantallen. Voor het aantal gevangen vissen krijg je punten en voor het totaal gewicht, deze punten samen bepalen het aantal vak punten, bij een gelijke stand geeft het aantal gevangen vissen de doorslag. Na de uitleg kon er geloot worden. De loting verliep soepel en snel en de deelnemers konden meteen na het loten verkassen naar de Grolse grachten.

De afgelopen twee weken was het qua weer prima, maar voor de wedstrijddag waren de voorspellingen niet echt goed te noemen. De temperatuur was zaterdag bijna 10 graden lager dan op vrijdag en er stond een stevige noordwesten wind.. hoe zou de vist hierop reageren?.

De organisatie had de gracht in vier vakken van tien koppels verdeeld, te weten “de Kloostertuin”, “de Houtwal ”, “De Maliebaan” en “het Hertenkamp” . Na ruim een uur voorbereiden klonk om klokslag half negen het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden.

De Kloostertuin
In dit vak zat afgelopen jaar het winnende koppel en het was niet al te best. De meesten waren vrij snel van de nul af maar de vis aan de praat houden was erg lastig. De hele wedstrijd door werd er wel vis gevangen maar de bonus vis gaf niet thuis. Met name de kop en staart plekken werd geregeld een vis gevangen, uiteindelijk was het koppel te Braake /Klaverstijn  die er met de vakwinst vandoor ging (een eentje  op aantallen en tweetje op gewicht).  Samen wisten ze 38 vissen te vangen met een totaal gewicht van 445 gram. Helaas twee koppels zonder vis, de resterende deelnemers  wisten ze 2160 gram (151 stuks) te vangen.

De Houtwal
Op de hoge nummers werd het eerste anderhalf uur gevangen daarna was het schrapen. Op de lagere nummers was het de hele wedstrijd schrapen geblazen.  Het koppel Roord/Hammink wist als enige een paar platten te vangen wat vakwinst betekende (22 stuks  met een gewicht van 6800 gram), zowel op aantallen als op gewicht visten ze een eentje.  Helaas ook hier meerdere koppels zonder vis. Op de houtwal wisten de deelnemers samen 7740 gram (72 stuk) te vangen.

Het Hertenkamp
Hier werd het al snel duidelijk dat het een moeilijke ochtend zou worden, vanaf het begin wisten bijna alle koppel een  visjes te vangen maar daarna bleef het op veel plekken angstvallig stil. Ook in dit vak helaas geen bonusvissen. Het koppel Weijers/ Weijers wist in totaal 55 stuks te vangen samen goed voor 860 gram, qua aantal en op gewicht wisten vader en zoon een eentje te vissen.  Ook in dit vak helaas een koppel zonder vis. In totaal werd er door de koppels op het Hertenkamp 3205 gram (198 stuks) te vangen.

De Maliebaan
Op de lage nummer  op de Maliebaan valt altijd wel een visje te vangen, ook deze wedstrijd  weer. Op de eerste vijf stekken werd vanaf het begin kleine vis gevangen. Helaas konden de deelnemers dit niet volhouden. Het enige koppel dat de vis enigszins aan de praat wist te houden was het koppel Wijdeveld/ Walbrink. Beide heren wisten  in totaal 67 vissen te vangen met een totaal gewicht van exact 1000 gram (zowel op eentje op gewicht als aantallen). Op de Maliebaan zaten alle deelnemers in de vis en wisten met elkaar 3845 gram (250 stuks) boven water te halen.

Na het tellen en wegen ging het grootste gros van de deelnemende koppels naar de kantine van de Grolse Boys voor een hapje/ drankje , de prijsuitreiking en de verloting. Terwijl de organisatie de uitslag aan het verwerken was werd de wedstrijd nog eens dunnetjes over gevist en kon de organisatie nog een aantal complimenten in zijn zak steken, met name de inzet door de vrijwilligers om de bloesem te verwijderen werd zeer gewaardeerd.  De aanwezige koppels waren zeer te spreken over de nieuwe opzet van de Open wedstrijden, op aantallen en gewicht,  de manier van organiseren en de inzet van de vele vrijwilligers en natuurlijk ons mooie viswater onze Grolse gracht.

Door de nieuwe puntentelling was het lang spannend, we hadden drie koppels met zowel een eentje op aantallen en een eentje op gewicht. Aangezien de aantallen de doorslag geven was het koppel Wijdeveld/ Walbrink dat met de eerste prijs aan de haal ging, nummer twee werd het koppel Weijers/ Weijers en de derde prijs ging naar het koppel Roord/Hammink. Helaas 7 koppels zonder vis. Tezamen wisten de deelnemers 671 vissen te vangen met een totaal gewicht van een schamele 16950 gram!

Uitslag Open Koppel 2016

Naam Woonplaats Aant. Vak totaal Pnt. Gewicht
1. Hans Wijdeveld-Joop Walbrink Westervoort 67 2 1 1000 gram
2. Remco Weijers-Wil Weijers Velp 55 2 1 2220 gram
3. Harry Roord-Jan Hammink Almelo 22 2 1 1425 gram

Voor de hele uitslag zie www.visseningroenlo.nl

Eerst volgende grote door de GHV georganiseerde open wedstrijd is de wedstrijd om het Grolse Kanon (Open Groenlose), deze wordt gevist op zaterdag 6 augustus. Twee dinsdagen voor de Open Groenlose, zijn er weer de traditionele vakantie viswedstrijden, een mooie gelegenheid om een in aanraking te komen met het wedstrijdvissen of te oefenen voor de Open Groenlose. Vanaf 1 juli is het weer mogelijk om je in te schrijven voor de Open Groenlose (wedstrijd om het Grolse kanon), dit  alleen via opengroenlose@visseningroenlo.nl.

50 + wedstrijden
In de maand juni zijn er ook weer, inmiddels niet meer weg te denken, de 50+ wedstrijden. De eerste wordt gevist op woensdag 1 juni, de andere twee worden gevist op woensdag 15 juni en 29 juni.  Loten vanaf 13:45 uur op de Maliebaan en er wordt gevist van 15:00 uur tot 18:00 uur.

Competitie
De eerste wedstrijd in competitie verband wordt gevist op zondag 22 mei, en is de tweede wedstrijd om de grachtencompetitie. De week erop wordt de eerste IJsselCup wedstrijd gevist, opgeven hiervoor kan nog tot en met vrijdag 27 mei.