25 april 2024
Home » Sport » Goud en zilver voor Grolse jeugdkarateka’s

Goud en zilver voor Grolse jeugdkarateka’s

201

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

Op zondag 12 juni 2016 werd in Warnsveld gestreden om de fel begeerde Tora Tora Cup 2016. Een kyokushin karate toernooi voor jeugd en junioren van 6 t/m 17 jaar. Namens karatevereniging Mu-Chin uit Groenlo nam Thinnart Platter de eerste plaats in beslag bij de jongens van 13 en 14 jaar en werd Finn van de Wiel tweede bij de jongens van 9 en 10 jaar.

Aan dit prachtige kyokushin karate toernooi namen 140 deelnemers van 20 verschillende sportscholen uit alle windstreken van Nederland deel. Karatevereniging Mu-Chin uit Groenlo was met 6 jeugdige karateka’s aanwezig. Prachtig was het om te zien hoe de principes van het kyokushin karate, op een spannende dag als deze, bij de jeugdige karateka’s tot uiting kwam. Vol overgave werd er gedisciplineerd en met respect voor elkaar menig partij gevochten.

Kyokushin karate kenmerkt zich (bij de senioren) als een full contact karatestijl waar alles draait om het effect van de gebruikte technieken. Om de jeugd voor te bereiden op deze full contact vorm wordt op jeugdtoernooien uiteraard nog niet full contact gevochten. Naarmate de leeftijd toeneemt, neemt ook de toegestane intensiteit van vechten toe. Op deze wijze worden de jeugdige karateka’s gedurende hun ontwikkeling voorbereidt op de echte full contact wedstrijden bij de senioren. Tijdens het toernooi kwam dat ook mooi tot uiting, de allerkleinsten vochten ‘spelenderwijs’ hun partijtjes en bij de oudere jeugd ging het er al vrij stevig aan toe.

Ook de Grolse karateka’s (Lasse Ribbers, Yasin Bahlouli, Finn van de Wiel, Wisit Platter, Lammert Veraart en Thinnart Platter) hebben zich van hun beste kant laten. Met passie vochten zij stuk voor stuk hun partijtjes. Soms gewonnen en soms verloren maar elke partij weer het nodige gezien en ervaren. Een prachtig stukje bagage voor hun ontwikkeling in het kyokushin karate!
Na diverse partijen mocht Thinnart platter zich kampioen noemen bij de jongens van 13 en 14 jaar (t/m 45 kg) en legde Finn van de Wiel beslag op het zilver bij de jongens van 9 en 10 jaar (t/m 45 kg). De andere Grolse vechters vielen deze keer helaas buiten de prijzen maar kunnen de opgedane ervaring heel goed gebruiken in de voorbereiding op het volgende toernooi. Al met al een mooi resultaat voor karatevereniging Mu-Chin Groenlo.

Op www.karategroenlo.nl is meer informatie te vinden over karatevereniging Mu-Chin Groenlo en/of kyokushin karate in zijn algemeenheid. Kom ook gerust eens een proefles meedraaien om te ervaren of kyokushin karate iets voor jou kan zijn.