19 april 2024
Home » Sport » Gouden KNVB-speld voor Grolsecretaris Tonnie Zieverink

Gouden KNVB-speld voor Grolsecretaris Tonnie Zieverink

254

Logo Scherpinbeeld

Ontdek het verleden van Groenlo

Duik in een rijke verzameling van meer dan 8.000 foto’s en films. Elke dag wordt een nieuwe oude foto toegevoegd. Deel jouw herinneringen bij elke foto!

Bekijk de collectie

GROENLO – Tijdens de algemene ledenvergadering van de sportvereniging Grol op maandag 6 oktober is secretaris Tonnie Zieverink (55) onderscheiden met de gouden KNVB-waarderingsspeld.

Ate Brunnekreef van de KNVB district Oost zette de op vele terreinen actieve Grolvrijwilliger met een toepasselijke en tevens humorvolle toespraak in de spotlights zette. Naast de gouden speld en de bijbehorende oorkonde voor de Grolsecretaris waren er bloemen voor echtgenote Bianca.

Tonnie Zieverink, vader van de voetballende zonen Ruben en Mart en thans niet alleen algemeen secretaris in het hoofdbestuur van Grol maar tevens secretaris van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi, heeft door de jaren heen een lange staat van dienst opgebouwd bij de Groenlose voetbalclub.

Grolman Zieverink is 45 jaar lid van Grol en daarnaast 25 jaar (vanaf 1989) lid van het hoofdbestuur van de op het Sportpark Den Elshof residerende s.v. Grol, alsmede 25 jaar (eveneens vanaf 1989) secretaris van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi.

Tonnie Zieverink, in het dagelijks leven directeur van Cultureel Centrum De Bron in Groenlo, was in het verleden zelf ook vele jaren actief als voetballer en dat bij zowel de junioren als de senioren en dit vaak in combinatie met de functie van jeugdleider.

Voor al zijn inzet op tal van terreinen voor Grol kreeg Tonnie Zieverink in 2009 de hoogste verenigingsonderscheiding van de club, te weten die van Erelid. Een bijzonder eerbetoon, mede gelet op het gegeven dat in de 96-jarige historie van Grol slechts 23 leden, waarvan er op dit moment nog 6 in leven zijn, deze begeerde onderscheiding ten deel vielen.