20 april 2024
Home » Groenlo » Grol met 0 – 4 onderuit tegen AZSVv

GROENLO – Na de 0 – 5 nederlaag tegen Longa ’30 ging ook de tweede wedstrijd op het State-of-Art Keitoernooi ruim verloren. Tegen Zaterdag Hoofdklasser AZSV uit Aalten ging men met 0 – 4 wederom hard onderuit. Grol werd daarmee vierde en laatste op het Keitoernooi.

Van een goede voorbereiding was ook geen sprake: een aantal spelers was net terug van vakantie, en een aantal spelers was nog geblesseerd. Trainer Jeroen Burghout moest daarom creatief zijn met de beschikbare spelers en de wedstrijd met name gebruiken om wat te experimenteren. Zo speelde Johan Houben in de spits en stond Rob Temmink centraal achterin. Dudu werd zowel achterin als voorin getest. En Michel Kamphuis kwam in de tweede helft erin als aanvaller.

Grol speelde onrustig en rommelig. Men kon de bal moeilijk in de ploeg houden en speelde vooral reactief. De organisatie achterin stond met name in de eerste helft niet goed. AZSV is duidelijk verder, speelde de bal makkelijk rond en creëerde door hun beweeglijkheid veel mogelijkheden. Enige tegenvaller voor AZSV was het uitvallen van keeper Ruud Kempers na 5 minuten met een knieblessure.

De eerste 20 minuten gebeurde er niet veel. Wessel Baarslag moest één keer in actie komen bij een gevaarlijke voorzet van AZSV. Na 24 minuten echter belandde een lange pass van AZSV achter de verdediging van Grol, waarbij Grol te laat of eigenlijk niet reageerde. Sven Spekking van ASZV kon in alle rust de bal aannemen en Wessel Baarslag passeren: 0 – 1. Vier minuten later was het al weer raak. Knullig balverlies op het middenveld leidde een counter van AZSV in, die eenvoudig werd afgerond door Wietse Kämink: 0 – 2.

Vlak voor rust leek Grol de aansluiting te krijgen. Rutger van Schijndel lobte in vrijstaande positie de bal over keeper Matthijs Ebbers, maar de bal ging via de paal naast. Nog geen minuut later slalomde Niek te Veluwe eenvoudig door de Grolverdediging en kwam Grol heel goed weg doordat de bal via de paal in de handen van Wessel Baarslag terecht kwam. Ruststand was derhalve 0 – 2.

Na rust was het wederom AZSV dat het meeste balbezit had en het betere van het spel. Echte doelkansen waren er echter niet. Tot een kwartier voor tijd. Nadat Michael Vaags al een waarschuwingsschot had gelost, was het in de 76e minuut Mart Schutten die vrij in kon tikken na een mooie actie op rechts van Yessin Maskoul. Juist in een periode waarin Grol onder leiding van Michel Kamphuis wat beter ging combineren en voetballen. Daarna was het helemaal gebeurd bij Grol. Organisatie was weg en er werd zeer slordig gespeeld. In de 88e minuut werd het ook nog 0 – 4 waarbij na een vloeiende combinatie Yessin Maskoul bij de tweede paal eenvoudig in kon tikken. Dit was tevens de eindstand.

Grol eindigt hiermee op de 4e en laatste plaats op het State-of-Art Keitoernooi. De volgende wedstrijd is de bekerwedstrijd tegen VVG ’25 1 in Gaanderen op dinsdag 18 augustus. Aanvang 19.00 uur. Hopelijk is Grol 1 wat meer compleet en kan men hier een goede wedstrijd laten zien in opmaat naar de competitie die op zondag 6 september aanvangt.