24 april 2024
Home » Sport » Grol 1 verder in de beker

Grol wint in de 1e ronde van de beker met 5 – 0 van 4e klasser Hector uit Goor.

GROENLO – Hier zag het in de eerste helft nog niet naar uit. Grol startte zonder Tim Leusink en Johan Houben. Teun Pasman , Quint Kristen, Ramon Landewers, Pim Westervoorde en Mathijs Warnar begonnen in de basis. Grol begon afwachtend en het spel speelde zich bij beide teams met name achterin en op het middenveld af. Pas na een kwartier spelen kreeg Grol de eerste kans via een schot van Mathijs Warnar. Hij was de eerste helft de gevaarlijkste man aan Grolkant met drie grote kansen, maar hij ging hier te onzorgvuldig mee om. Na een half uur spelen kwam Grol goed weg, toen Marinus Wolters van Hector een tekort teruggekopte bal, over Wessel Baarslag stiftte, maar gelukkig naast het doel. Daarna nam Grol meer het initiatief en dit resulteerde direkt in een score uit een corner. Michel Kamphuis bracht de bal in en via het hoofd van Mart Willemsen verdween de bal in het doel: 1 – 0. Dit was tevens de ruststand. De rust begon 3 minuten eerder dan gepland, omdat scheidsrechter Bleekman uit Kilder hard in botsing kwam met Michel Kamphuis. Na enkele minuten verzorging van Bleekman, besloot hij om eerst te gaan rusten, alvorens de eerste helft af te maken.

Na rust werd dus eerst nog drie minuten van de eerste helft gespeeld. De tweede helft was duidelijk voor Grol. Hector had niets meer in te brengen. Grol was heer en meester. Het was met name Michel Kamphuis die zowel over links als over rechts de aanvallende impulsen gaf. Al na twee minuten bracht hij, na een mooie combinatie met Jordy Oonk, Mathijs Warnar in stelling, die eenvoudig de 2 – 0 kon binnentikken. Grol kreeg vlak daarna nog diverse kansen, maar hieruit werd niet gescoord. Toen was het de beurt aan Mart Zieverink. Een vrije trap van hem over de muur ging net naast, een bekeken lopje werd door Hector keeper Daniel Kolbe op de lat getikt en een schot werd door Kolbe overgetikt. Dit alles binnen enkele minuten. Daarna was het toch raak voor hem. Een voorzet van Mart Willemsen werd door Mart Zieverink bekeken in de rechterbovenhoek gekopt: 3 – 0. Grol ging door en verdiende twee terechte penalties. De eerste nadat Michel Kamphuis na een slalom in de zestien werd neergelegd. De tweede nadat Wouter Rexwinkel bij een draai in de zestien werd gevloerd. Beide penalties werden hard en zuiver ingeschoten door Jordy Oonk: 5 – 0.

Een mooie ruime overwinning, na een middelmatige eerste helft en een goede twee helft, en Grol bereikt hiermee eenvoudig de 2e ronde van de beker. Komende zondag speelt Grol thuis tegen VDZ uit Arnhem. Een belangrijke wedstrijd voor het verkrijgen van een plaats in de middenmoot. Aanvang 14.30 uur.